Det var boybandet In-Joy, der måtte sendes hjem i aftenens X Factor.

Der er åbenbart ikke plads til et boyband i X Factor. Det måtte In-Joy sande fredag aften.

De fire drenge, som Soulshock selv har sat sammen og kæmpet for, røg i aftes ud af den benhårde konkurrence.

- Det har været så fedt. En fornøjelse. Det har været det hele værd. Vi var fire solister, nu er vi en gruppe. Og det vil vi blive ved med at være, lød det fra de fire skuffede drenge. Efter sms-stemmerne var talt op, måtte Soulshocks gruppe og Daniel igen på scenen og synge for deres overlevelse. Som den eneste dommer kunne Remee roligt sætte sig tilbage i sin stol. Alle hans tre deltagere gik sikkert videre. Til gengæld var det endnu engang op til ham, hvem af de to, der stod tilbage, der skulle forlade konkurrencen.

BT TV: X Factor-deltagerne om kongen af pop

- Det her den værst tænkelige situation. I vil det så meget alle sammen. Det er jeres drøm, der er gået i opfyldelse. Det er super ubehageligt, lød det fra Remee, der til sidst valgte at sende drengene hjem.

- Der er noget, der tyder på, at folk ikke rigtigt konnekter med jer. Og det er anden gang, I står her. Jeg kunne også være taktisk og sende Daniel hjem. Men jeg sender In-Joy ud af konkurrence, sagde han. Det andet liveshow stod i Michael Jacksons tegn. Men også i interne stridigheder mellem dommerne. Og det er tydeligt at mærke, at konkurrencen er skudt i gang. Showets yngste deltager Jesper på 15 år lagde ud med Paul McCartney duetten ”Say Say Say”. Og her var dommerne langt fra enige.

- Jeg synes ikke rigtig, du følte dig hjemme i det her nummer. Jeg blev ikke fanget af dig. Jeg synes ikke den her optræden var så fantastisk som i sidste uge,” lød det fra Soulshock. Og det var Pernille Rosendahl enig i.

- Det er ikke mit yndlings nummer. Der var en lidt forkert lethed over det, sagde hun, mens Remee flere gange prøvede at bryde ind. Og da det bagefter var The Fireflies’ tur, sagde han også:

- Jeg kunne godt være barnlig nu, hvor de andre rotter sig sammen mod mig. Men når noget er godt, skal det siges. Godt gået, sagde han og måtte rose country-gruppen. Til gengæld var han en anelse hårdere ved 8210-pigerne.

- Det var helt klart mere visuelt end auditivt, sagde han. Også den 16-årige Tine fik en hård tur af Soulshock og Pernille Rosendahl.

- Det var ikke så godt, Tine. Du var rigtig god sidste uge. Men ikke...

Og mere nåede han ikke at sige, inden Remee brød ind:

- Der var slet ikke nogen lyd herinde i studiet. Det er fuldstændig vanvittigt. Jeg har ikke prøvet noget lignende før i det her show. Men Pernille Rosendahl måtte give Soulshock ret.

- Det var svært at bedømme med lyden. Men hvis vi skal stoppe med at snakke om den lyd. Du er kun 16 år, og måske er jeg farvet af alt det her, men det var som om, du ikke helt ville det så meget denne her gang, lød det fra den kvindelige dommer.

BT TV: Hvem er In-Joys største scoretrold?

Mens dommerne smed om sig med roser. Men en mere kritisk kasket på. Og det var tydeligt at mærke, at konkurrencen for alvor er skudt i gang. Både Anna og Thomas tog dog endnu engang dommerne med storm. Og Pernille Rosendahl havde svært ved at skjule tårerne, der løb ned ad kinderne, mens Thomas sang sin version af ”Man In The Mirror”.

Den modne sanger, der både havde familie og kæresten med i studiet i aftes, fyldte 30 år i onsdags. Selv om dagene går med X Factor, blev han både vækket med morgenmad af kæresten og vennerne.

- Og om aftenen var jeg ude at spise med min familie, fortalte han til B.T. I næste uge er aftenens tema Rock. Og her vil Pernille Rosendahl desuden hoppe på scenen og give et nummer med sit band The Storm.