Ida Yasmin Guy sang sig fredag aften videre i X Factor (tv), og det skete med sangen 'Oh mama', som er dedikeret til hendes afdøde mor, som kan ses sammen med Ida på barndomsbilledet (th).
Ida Yasmin Guy sang sig fredag aften videre i X Factor (tv), og det skete med sangen 'Oh mama', som er dedikeret til hendes afdøde mor, som kan ses sammen med Ida på barndomsbilledet (th). Foto: Bjarne Bergius Hermansen / Privat

Tabet, sorgen, livets forgængelighed og kampen for at komme videre efter sin mors død fyldte linjerne, da 19-årige Ida gik på scenen i Vega.

Fredag aften sang en håndfuld håbefulde sangtalenter sig videre i X Factor-konkurrencens sidste indledende auditions. Men der var én af deltagerne, der havde en lille smule mere på spil end de andre.

Ida Yasmin Guy på 19 år sang nemlig sit eget nummer, 'Oh mama', som hun har skrevet til sin mor, der sidste sommer tabte en langvarig kamp mod kræft.

- Det er noget af en historie, men jeg prøver at takle det, så godt jeg kan. Min mor var syg i fem år, og jeg har ikke rigtig fået den der pause oppe i hovedet. Men for en gangs skyld følte jeg, at jeg godt måtte gå ind og gøre noget, uden at det var egoistisk af mig, siger Ida Yasmin Guy om beslutningen om at deltage i X Factor.

Ladt tilbage

Ida voksede op på Amager men bor nu sammen med sin storesøster Annas familie i Hvidovre. Efter at have mistet deres mor stod Ida og hendes tre søskende nemlig alene tilbage, fordi deres biologiske far døde, da Ida var ganske lille.

- Der har været situationer, hvor man står og tænker; 'Shit! Hvad skal en pige på min alder gøre nu?', fortæller Ida Yasmin Guy.

Men da de sidste toner af 'Oh Mama' døde hen i Vega, var det til jubel og klapsalver fra publikum. Ida blev da også sendt videre i konkurrencen med et 'ja' fra alle tre dommere. 


Stolt efter optræden

- Wauw. Jeg synes, det var ubeskriveligt, når jeg tænker tilbage på det. Jeg har stadig adrenalin i kroppen, for det var den fedeste oplevelse, og jeg blev så stolt af mig selv, fordi jeg kunne gå derop og gøre det for mig selv for en gangs skyld, fortæller Ida Yasmin Guy til BT.

På næste fredag kan man følge Ida i X Factors superbootcamp, hvor det bliver afgjort, om hun går videre i konkurrencen. Og det bliver med krydsede fingre og hjertet på rette sted, for Ida synger for sin store drøm om at blive musiker og skrive sange med ægte følelser, som alle kan relatere til.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.