Vinder af X Factor finalen fredag aften d. 27. marts i Boxen i Herning blev Emilie Esther (Remee), her ses hun på scenen efter sejren.
Vinder af X Factor finalen fredag aften d. 27. marts i Boxen i Herning blev Emilie Esther (Remee), her ses hun på scenen efter sejren. Foto: Henning Bagger

Fredag aften begynder den nye sæson af X Factor. For at skyde den nye sæson i gang har BT talt med sidste års vinder, Emilie Esther, for at høre, hvordan det er gået siden.

Det er kun ganske få måneder siden, den dengang 15-årige Emilie Esther vandt den ottende udgave af X Factor. Men alligevel er der sket meget siden finalen 27. marts 2015.

Nogenlunde samtidig med finalen udgav hun nummeret ‘Undiscovered’, som røg op på en førsteplads på iTunes og senere modtog Guld-certificering.

X Factor 2015

Få måneder efter rejste Emilie Esther til Los Angeles, hvor hun sammen med sin mentor fra X Factor, Remee, indspillede med den berømte producer RedOne. Det kom der nummeret ‘Inescapable’ ud af. Nummeret er i skrivende stund blevet spillet over 170.000 gange på Youtube.

X factor finale i Jyske Bank Boxen fredag den 27. marts 2015. Her ses vinderen Emilie Esther.

Det er også blevet til en EP for Emilie Esther. Den udkom i oktober 2015 og havde navnet ‘RARE’. Og som toppen på kransekagen fik Emilie Esther lov til at opvarme for selveste Kylie Minogue, da stjernen gav koncert i Aalborg i juni.

Men selvom det er ved at være lidt tid siden, så fylder X Factor stadig meget for 2015-vinderen.

x factor

'Den fedeste periode i mit liv'
»X Factor var den fedeste periode i mit liv. Jeg kunne allerede mærke det fra bootcampen, hvor jeg mødte med de andre, som også elskede musik. Det var helt fantastisk at have musik som sin hverdag. Og det var jo næsten et fuldtidsarbejde. Det var hårdt, men også sjovt at arbejde med musik hver dag,« fortæller nu 16-årige Emilie Esther til BT.

På flere måder end én har X Factor betydet meget for Emilie Esther. Det har været med til at skyde gang i en musikkarriere. Men det har også betydet meget for hendes personlige udvikling.

X-Factor dommer Mette Lindberg

»X Factor har ændret mig som person. Jeg er meget mere mig selv efter X Factor. Og jeg hviler meget mere i mig selv,« siger Emilie Esther.

På gymnasium, eller ...
Emilie Esther er efter sommerferien begyndt på en efterskole. Men hvad der skal ske efterfølgende står endnu ikke helt klart. Dog skal der ske noget med musik.

Læs også: Se videoen: Her gør X Factor-Martin comeback ved P3 Guld

»Lige nu går jeg på efterskole i Højbjerg i Aarhus. Og det er fedt, at musik er i fokus. Til at begynde med var det svært at kombinere efterskole og musikkarriere. Og folk vidste ikke helt, hvordan de skulle forholde sig til mig. Men det går rigtig godt, og det er fedt.«

»Efter mit år på efterskole vil jeg gerne forsøge at udleve musikdrømmen. Mine forældre synes, at jeg skal på gymnasium. Og det skal jeg nok også. Men hvis jeg helt selv kunne vælge, så ville jeg nok helst forsøge at udleve musikdrømmen,« siger Emilie Esther.

Hun fortæller også, at hun på et tidspunkt skal i gang med at arbejde på en ny plade. Men endnu er der ikke noget konkret.

Vinder af X Factor finalen fredag aften d. 27. marts i Boxen i Herning blev Emilie Esther (Remee), her ses hun på scenen efter sejren.

Du kan se sæsonens første udgave af X Factor fredag aften klokken 20.00 på DR1.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.