X Factor Finale fredag den 28 marts 2014. Anthony Jasmin og dommeren Thomas Blachmann vinder X Factor 2014. (Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2014)
X Factor Finale fredag den 28 marts 2014. Anthony Jasmin og dommeren Thomas Blachmann vinder X Factor 2014. (Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2014) Foto: Thomas Lekfeldt

Vi skulle helt hen til 2014 og den syvende udgave af dansk X Factor, før en gruppe løb af med sejren. Det blev den sammensatte duo Anthony Jasmin, der kunne hyldes som vindere 28. marts 2014.

Duoen, som bestod af Jasmin Dahl og Anthony Lopez, havde oprindeligt stillet op i X Factor som solister. Men da de ikke gik videre hver for sig, blev de sat sammen som en gruppe af Thomas Blachman, som så et potentiale, der skulle vise sig at holde hele vejen og til en topplacering.

I forbindelse med finalen udgav duoen sangen ‘Do Ya’. Den blev hurtigt en succes med en førsteplads på den danske singlehitliste og en førsteplads på iTunes.

X Factor 2015

Efterfølgende drog gruppen, som en del af deres gevinst for at vinde X Factor, til Los Angeles, hvor de indspillede en EP på fire numre.

Det blev til ‘Stick Together’, som udkom i juni 2014.

X Factor Finale, fredag den 28 marts 2014. Anthony Jasmin.

'Vi går hver vores musikalske veje'
Men titlen på EP’en skulle vise sig at være meget lidt rammende. For duoen holdt ikke sammen længe. Den 28. oktober 2014 fortalte Anthony Jasmin, at deres samarbejde var ovre - få måneder efter sejren i X Factor.

Det gjorde de i et opslag på Facebook, hvor de skrev:

‘Tusind tak for alt den støtte i har givet os. Det har været en sjov oplevelse og vi har haft en fantastisk rejse, siden X-Factor startede. Vi har vundet X-Factor, vi har været i Hollywood, vi har ligget nummer 1 med ’Do-Ya, vi har mødt an masse dejlige mennesker, vi har udgivet en EP og spillet en masse koncerter rundt omkring i hele Danmark. Det har været skide sjovt!’.’

Men trods de store oplevelser og den pæne succes, så var det ikke nok til at holde duoen sammen. Det uddybede de i Facebook-opslaget.

Anthony Jasmin

‘Vi er blevet gode venner, men har besluttet os for at gå hver vores musikalske veje. Vi skal færdiggøre skole og finde ud af hvilken retning vi vil gå, både musikalsk og personligt. Vi kan ikke forestille os at vi ikke stadig snakker sammen om 10 år, men lige nu er vi nødt til at fokusere på noget andet end ’Anthony Jasmin’.’

I slagsmål med senere terrorist
Musikalsk har vi ikke hørt meget til hverken Jasmin Dahl eller Anthony Lopez siden. Men på den private front kunne Se og Hør fortælle, at Jasmin Dahl tilbage i maj 2015 var blevet kæreste med Paradise Hotel-deltageren Theis Kristensen.

545342

Jasmin dahl skriver selv på Instagram, at hun er en sanger. Så musik er formentligt langt fra ude af den nu 17-årige sangers liv.

Anthony Lopez har senest været i medierne, da mx.dk i februar 2015 kunne beskrive, hvordan han tilbage i 2013 var i slagsmål med den senere terrorist ved angrebene på Krudttønden og den jødiske synagoge i København, Omar Abdel Hamid El-Hussein, der stak Anthony Lopez’ ven med en kniv på et S-tog.

»Rent instinktivt hopper jeg på ham. Vi wrestler med kniven frem og tilbage og er nede på sædet i 10-15 sekunder. Jeg har ham i et greb og tror, at jeg har styr på ham, men han vrikker sin hånd med kniven fri, så jeg må trække mig tilbage. Pludselig er hans fokus rettet mod mig,« forklarede Anthony Lopez til avisen.

Vennen overlevede, men havde, da avisen talte med Anthony Lopez’, fortsat mén efter det uhyggelige overfald.

Det tredje liveshow af X Factor fredag d. 28. februar 2014 i DR Byen. Her ses Anthony Jasmin med "Happy" af Pharrell Williams der vakte kæmpe jubel

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.