Sofie Linde, som fredag aften vender tilbage i værtsrollen på X Factor efter en ganske kort barsel, har gennem årene fået en del kommentarer med på vejen på grund af de farvestrålende dragter, hun bærer i tv-showet.

Men der er en god forklaring på det specielle tøj, som værterne er iført. Det afslører Sofie Linde og Joakim Ingversens stylist Jon Elster og Lise Rønnes tidligere stylist Lotte Massius i Aftenshowet på DR.

Ifølge de to stylister er værternes påklædning lige så vigtig som deltagernes, og det er meningen, at tøjet skal være på kanten, moderne og specielt.

»Jeg synes, at det er fedt, at folk tager stilling til tøjet. Det skal larme. Og det er sådan med programmet, at folk sidder og er spændte på, hvad der kommer ud, når der bliver budt velkommen til værten,« siger Lotte Massius i Aftenshowet, hvor hun og Jon Elster var inviteret ind i onsdags.

Jon Elster har en ambition om, at seerne skal kunne se X Factor og få en fornemmelse af, hvilken retning moden bevæger sig. Derfor er hvert eneste antræk nøje gennemtænkt og tilpasset et overordnet tema.

Gennem tiden har værternes tøj fået en del kommentarer og kritik med på vejen. Men det preller af på de to stylister:

»Hvis der er nogen, der bare synes, at det er grimt, så er det ikke en seriøs diskussion, det er der så mange, der kan synes,« siger Lotte Massius.

Jon Elster er dog lidt mere forbeholden:

»Det kommer an på, hvad kritikken går på. Hvis kritikken går på, at tøjet sidder ad pommern til, så tager vi det til os, og så kigger vi efter,« siger han.