Sidste uge røg Nanni ud, blandt andet fordi hun havde valgt den forkerte sang. I aften kan de resterende deltagere kun håbe, at de ikke har begået samme fejl.

Der er 'Grammy Night' i fredagens X Factor, og de otte deltagere og grupper har skullet vælge mellem sange, der gennem tiden er blevet nomineret til den prestigefyldte, amerikanske musikpris.

Singer-songwriteren Sophia har valgt klassikeren 'American Pie', som flere nok husker fortolket af superstjernen Madonna i år 2000. Sophia har dog valgt at forholde sig til den originale 1972-version af rocksangeren Don McLean.

Læs også:

»Men det bliver ikke, som man kender den. Jeg vil gerne værne om historien og de ord, Don McLean har lagt i den om Buddy Hollys død. Men er også noget personligt i at fortolke sangen,« siger Sophia.

I den helt anden ende af spektret er - som sædvanligt, fristes man til at sige - de friske Citybois. Anthon og Thor, som de hedder uden for scenelyset, skal fredag prøve kræfter med sangen 'Maniac' af Michael Sembello, som også var med dansefilmen 'Flashdance' fra 1983.

Læs også:

»Det bliver Citybois, der springer ud i noget nyt,« siger Anthon og lover et stort sceneshow til den hårdtpumpende sang.

»Det bliver sindssygt. Vi kommer til at springe og glide rundt,« siger han storsmilende.

Se den komplette sangliste her:

23+
Sophia: ‘American Pie’ af Don McLean
Jógvan: ‘Stay With Me’ af Sam Smith

Grupper
Citybois: ‘Maniac’ af Michael Sembello – fra filmen Flashdance
Ivarsson, Bang & Neumann: ‘Holocene’ af Bon Iver
Finn & Rie: 'Harvest Moon' af Neil Young

Unge
Tannaz Hakami: ‘I Want To Know What Love Is’ oprindeligt af Foreigner, men Tannaz synger den i Mariah Carey-versionen.
Baraa Qadoura: ‘Brave’ af Sara Barailles
Emilie Esther: ‘Chandelier’ af Sia

Andre læser også