Lyt til artiklen

Efter en højdramatisk aften endte Thomas Blachman med at sende den 28-årige Samantha Gomez ud af ’X Factor’.

Så gik den ikke længere for den 28-årige sosu-assistent fra Lyngby.

Remees motorcykel-kørende sangerinde Samantha Gomez blev i aftes smidt ud af ’X Factor’ efter en hård omkamp med Mette Lindbergs unge boyband VKation .

»Det har været helt fantastisk at være med. Hele balladen. En fed, sjov og lærerig proces. I er de mest fantastiske mennesker. Remee og hele hans team. Haha, det lyder næsten som en takketale. Tak!« lød det rimelig fattet fra aftenens udstemte deltager.

I omkampen forsøgte hun ellers at overleve med en storladen udgave af Aerosmiths rock-klassiker ’Crazy’, men Vkation valgte klogt at synge Ukendt Kunstners nummer ’Overleve’ og… Overlevede.

Thomas Blachman begrundede sit valg med, at han helst ville købe en plade med Vkation.

»Det kunne måske noget. Men jeg er i tvivl,« lød det fra Thomas Blachman, før han svingede øksen over Samantha Gomez.

Derudover bød aftenen på flere dramatiske højdepunkter.

Først indledte Thomas Blachmans aftenens show med en hyldest af sin veninde Maria Gerhardt, der i torsdags døde af kræft kun 39 år gammel. Maria Gerhardt, der var kendt under dj-navnet Djuna Barnes, havde gennem årene været en stor musikalsk inspirator for Thomas Blachman og blandt andet hjulpet ham med at udvælge sange til programmet, så han dedikerede sin deltager Chilis optræden med Lana Del Rey-nummeret ’Video Games’ til den afdøde veninde.

»Maria har levet i dobbelt hastighed, og hun har virkelig nået meget i sit liv. Hun er en ånd i tiden, som vil blive stående. Det er der ingen tvivl om,« udtalte Thomas Blachman.

Remees 26-årige deltager, Morten Nørgaard, gav ligeledes ’X Factor’-studiet lidt spænding til aftenkaffen, da han midt under sin optræden gik i stå på scenen og glemte sin tekst.

»Der gik en klap ned, jeg havde glemt alt, men så stoppede de musikken og jeg fik en chance mere. Jeg lavede en ’Morten’,« forklarede han bagefter med henvisning til, at han tidligere på sæsonen oplevede samme katastrofe under ’Five Chair Challenges’  og måtte hjælpes i gang efter et blackout på scenen.

Da stemmerne var talt op, var DR dog så søde at sende den rystede Morten Nørgaard videre som den første, så han og de resterende fire deltagere nu kan se frem mod semifinalen på næste fredag, før den store finale den 31. marts.