sendxnet X Factor Liveshow 5, fredag d. 18. marts 2016 i DR Byen. Dommerne - Remee, Mette Lindberg og Thomas Blachman. (Foto: Martin Sylvest/Scanpix 2016)
sendxnet X Factor Liveshow 5, fredag d. 18. marts 2016 i DR Byen. Dommerne - Remee, Mette Lindberg og Thomas Blachman. (Foto: Martin Sylvest/Scanpix 2016) Foto: Martin Sylvest

X Factor er for mange børnefamilier en ligeså fast bestanddel af fredag aften som bland-selv-slik og Disney Sjov.

Derfor kan nogen have fået et chok, da DR reklamerede for et sex-program under et teknisk uheld i showet.

Det skete, da DR i en tvungen pause på grund af en defekt lydpult fik reklameret for et par DR 3-programmer, der først hører til på skærmen, når de små er sendt i seng.

Her blev der blandt andet snakket om oralsex og cutting, og det fik lynhurtigt sure forældre til tasterne.

DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, siger til BT, at han er utrolig ked af brøleren:

»Jeg vil gerne beklage. Det er meget, meget uheldigt. Jeg vil gerne sige undskyld til dem, der har følt sig stødt,« siger Jan Lagermand Lundme til BT.

Han forklarer, at det desværre er, hvad der kan ske i kampens hede, når der sker noget usædvanligt og uventet, som et teknisk uheld midt under en live-udsendelse i bedste sendetid.

»Det, der rent teknisk er sket, er, at hele aftenen er sat i rækkefølge i en computer, men når så sådan noget sker, ødelægger det computerens rækkefølge, siger Lundme.

Derfor er denne knap så børnevenlige teaser altså blevet skubbet frem i programmet i stedet for at beholde sin plads senere på aftenen efter børnenes sengetid.

»Men det er selvfølgelig ikke en undskyldning, det må bare ikke ske,« understreger Jan Lagermand Lundme.

Dommer1

Der gik heldigvis kun få minutter, før DR kunne fortsætte live-showet. Ud over reklamen for den lumre udsendelse, bød pausen også på et program om fuglearten terner.

Ved fredag aftens liveshow skulle deltagerne prøve kræfter med nyligt afdøde David Bowies bagkatalog. Det blev endestationen for de tidligere narkomaner Clifforth og Hein, der blev sendt ud af programmet af dommer Thomas Blachman.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.