Det er ikke altid behageligt at stille op til audition foran Thomas Blachman i sangkonkurrencen X Factor. Det måtte folketingspolitiker Kim Christiansen sande, da han selv gik fra scenen efter at have sunget for dommere og publikum ved en indledende audition i Vega, som blev optaget i oktober.

- Det var en okay oplevelse. Jeg var selvfølgelig forberedt på, at Blachman til tider kan være lidt alternativ. Og det må jeg nok også sige, at jeg synes, han var. Hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg, han er møgubehagelig i det program, fordi han forholder sig jo sådan set ikke rigtig til, om jeg kan synge eller ej. Og det synes jeg jo egentlig, at man bør som dommer, siger Kim Christiansen til bt.dk

Måske svier Blachmans afvisning lidt ekstra på den 56-årige DF'er, fordi han privat er musiker og forsanger i bandet 'Party Patrol'. Det var for eksempel også Kim Christiansen, der stod bag Dansk Folkepartis slagsang, 'Dit land, dit valg'.

Skuffet over Blachman

Selvom Kim Christiansen er aktiv inden for politik, vil han, hvis han går videre i sangkonkurrencen, være villig til at gå hele vejen for at vinde. Men det bliver efter alt at dømme ikke med Thomas Blachmans velsignelse.

- Jeg er selvfølgelig en lidt halvgammel dreng til at deltage i X Factor - det var jeg jo også godt bevidst om. Men jeg synes, han forholdte sig mere til mine politiske overbevisninger og til min person, end han egentlig forholdte sig, til det jeg stod og lavede på scenen, siger Kim Christiansen.

Hvad var det, der gjorde, at du følte det?

- Det var den måde, som han kommenterede min optræden på. Han forholder sig sådan set ikke rigtig til sangen. Han forholder sig bare til, at han synes, jeg står og laver nogle sjove bevægelser, og om jeg er lige så dårlig til politik. Men som deltager forventer man jo et eller andet sted at blive vurderet på sin sang og ikke så meget på, hvilke politiske overbevisninger man har. Det er jo ret irrelevant i den sammenhæng. Så på den måde skuffede han mig, fordi han ikke forholdte sig mere professionelt til tingene, siger Kim Christiansen.

Heldigvis for folketingspolitikeren var det ikke op til den skaldede jazzmusiker alene at bestemme, om Kim skulle gå videre i konkurrencen. Derfor er der stadig mulighed for, at han bliver sendt videre i konkurrencen af de to kvindelige dommere, Anne Linnet og Ida Corr.

Den 28. december starter X Factor, og her bliver DF'erens fremtid i konkurrencen afsløret.