Først røg pagen, så blev hun blondine - og nu kaster hun sig ud i et markant karriereskridt. For første gang skal Pernille Rosendahl optræde på de skrå brædder som skuespillerinde.

Den tidligere Swan Lee-sangerinde er hyret som hovednavn i det 105-årige film- og tv-selskab Nordisk Films første teaterproduktion nogensinde. Teaterkoncerten ’Hey Jude’. Som er en opfølger til den succesrige ’Come Together’. Her skal hun bl.a. spille sammen med Cecilie Stenspil, Troels Lyby og Laus Høyby.

LÆS OGSÅ:

Samtidig har Rosendahl besluttet at sige farvel efter denne sæson X Factor.

VIL DU SAVNE PERNILLE ROSENDAHL I X FACTOR? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN

Hensynet til sønnen Tristan, 5, er afgørende.

- Jeg forsøger mig med nogle strikse regler om at holde mobilen lukket på bestemte tidspunkter, når jeg er sammen med min søn. Men jeg kunne ikke bruge så meget tid på X Factor uden min mands (Johan Wohlert.red) indsats, siger Pernille Rosendahl.

LÆS OGSÅ: 

- Det er også derfor, at jeg stopper efter denne omgang X Factor. Jeg har brugt nogle år på at lære X Factor at kende indefra. Det er dybt fascinerende. Derfor nyder jeg mere og mere at lave det. Men jeg tænker, at jeg skal tilbage til kunsten og mit udgangspunkt. Jeg sagde ja i år på den betingelse, at to andre ville. Jeg tror også, at det er Thomas’ sidste år, siger Pernille Rosendahl.

Bortset fra det, ville hun ikke kunne være med i den næste X Factor. Beatles teaterkoncerten kommer til at tage al hendes tid henover efteråret og vinteren.

- TIlbuddet om ’Hey Jude’ er en kæmpe tillidserklæring. Mit første møde med Nikolaj Cederholm (instruktøren, red.) var utrolig givtigt, men også enormt hårdt. Cederholm er en krævende mand. Jeg har stor respekt for hans måde at vende de klassiske melodier og sange i luften, så de får helt nye farver, siger Rosendahl.

Lige siden starten i Swan Lee har Pernille Rosendahl været kendt som en kvinde, der ved, hvad hun vil. Nu skal hun så for første gang i sin karriere for alvor lægge kontrollen fra sig.

- Jo ældre, jeg bliver, jo lettere får jeg ved at give slip. Det er også nødvendigt. Man kan ikke lande på sikker grund hver gang. Det er der ingen udfordringer i. Jeg bliver så glad, når jeg ser min egen mor, hun kaster sig gladeligt ud i nye projekter hele tiden. Jeg skal nok nå at blive Bambi på glatis 275 mio. gange under prøverne, siger Rosendahl.

Og så er der jo forholdet til The Beatles.

- I mine yngre rebelske år var jeg til Lennon. Han gik imod alt. Havde en enormt inspirerende energi. Et nummer som ’Across The Universe’ er nærmest et mantra. Det er et sindssygt flot nummer. De senere år er jeg begyndt at værdsætte McCartney mere. Jeg har flere gange tilbragt mine ferier med at køre rundt i det sydlige England. Her burde McCartney være soundtrack overalt, hvor man kommer frem.

Udover de nænvte medvirker Mark Linn og Jimmy Jørgensen i ’Hey Jude’. Der er premiere 28. december.

Vil du savne Pernille Rosendahl i X Factor? Vil X Factor være det samme uden hende?

Deltag i debatten herunder. De bedste indlæg bliver bragt i B.T.