Der var kvinde-tema i X Factor fredag, som endte med at Anne Mette og Tomas måtte forlade talentshowet.

Efter blot to ugers barsel var Sofie Linde tilbage i værtsrollen, og det var til tonerne af vaskeægte 'girl power'-sange fra navne som Dixie Chicks, Kate Bush og Rihanna.

»Det er vigtigt, at vi hylder kvinder hver eneste dag,« proklamerede dommer Sanne Salomonsen i begyndelsen af showet.

Og det var noget, der passede den nybagte mor, der de seneste to uger har ladet sig erstatte af gemalen, Joakim Ingversen. Datteren Trine blev passet af en barnepige. Farmand laver nemlig 'Ultra Factor' på DR Ultra.

»Jeg synes ikke selv, at der er noget bedre tema at vende tilbage til end netop dét, som nybagt mor,« sagde hun inden programmet, som hun kaldte »en udvidet arm af kvindernes internationale kampdag.«

I sang-kvindekampen endte det med at blive to af dommer Thomas Blachmans grupper, der skulle synge igen og dermed kæmpe for at fortsætte i showet, mens både Sanne Salomonsen og Remee kunne glæde sig over, at begge deres to artister er videre.

»Jeg er godt klar over, at der kommer til at ske noget,« lød det fra Blachman inden den endelige afgørelse. For anden uge i træk røg det jyske ægtepar Anne Mette og Tomas i farezonen, og det blev altså sidste gang.

»Jeg synes, at det er enormt svært det her,« sagde Sanne, der sammen med Remee overlod den afgørende stemme til Blachman, som valgte at sende Anne Mette og Tomas hjem.

»Jeg synes, at det var et rigtigt sangvalg. Vi har gjort noget meget præcist,« sagde han og roste samarbejdet med ægteparret, der er blevet kaldt 'Danmarks sejeste teeangeforældre'.

Næste fredag tager Sigmund, Jamie Talbot, Place on Earth, Sol & Christian, Rasmus og Vita alle en uge mere i showet, der kulminerer med den store finaleaften 6. april.