Han er langtfra en mand, der har nemt til tårer. I hvert fald hvis du spørger ham selv.

Alligevel brød Mich Hansen, bedre kendt som Cutfather, grædende sammen under X Factors superbootcamp. Og den pludselige reaktion kom ikke kun bag på dommerkollegaerne Pernille Rosendahl og Thomas Blachman. Det kom også helt bag på Cutfather selv.

- Det havde jeg slet ikke set komme. Og så i det forum. Jeg bliver tit rørt af musik, men slet ikke på den måde. Faktisk har jeg ikke super let til tårer, fortæller han.

Føltes mere intimt


Som seerne i aftes var vidne til, var det den 63-årige Kjell Logal Mikkelsens optræden, der pludselig blev for meget for Cutfather.

- Faktisk rørte han mig allerede til audition, men da var der publikum på, og stemningen var en helt anden. Men da han pludselig stod der foran os, føltes det hele lidt mere intimt, og så kom det bare, siger Cutfather og holder en kort pause.

- Hans skikkelse mindede mig så meget om min fars.

Den 42-årige dommer mistede sin far for omkring fem år siden. Han blev 86 år, og som Cutfather selv forklarer det: - så levede han et langt og godt liv og har fået alt, hvad livet kunne tilbyde ham.
 
Vækkede et enormt savn

Men midt under superbootcampen lykkedes det alligevel Kjell at vække et enormt savn i Cutfather. Og lige meget hvor meget han kæmpede imod, måtte han til sidst give slip og lade følelserne få frit løb.

- Jeg har ikke grædt sådan, siden min far døde. Men jeg kunne bare ikke holde det tilbage og var helt upåvirket af kameraerne, og alt andet der skete i rummet. Det var som om, der blev trykket på en eller anden knap, siger han og begynder at fortælle om faderen.

Og straks er det tydeligt at mærke, hvor meget familie betyder for X Factor-dommeren.

- Mine forældre har altid støttet mig,« siger han. »Ikke mindst når det har drejet sig om karrierevalg, forklarer han.

- Min far var på ingen måde musikalsk. Han var kok. Men han var der altid for mig, også selv om han ikke gik meget op i musik. Han var også med mig, da jeg købte min første pladespiller, siger han og bryder ud i grin, når han tænker tilbage på det.

Cutfather er opvokset i Holbæk på Sjælland. Mens faderen var kok, havde moderen sin egen danseskole. Og netop dansen var det, der skød Cutfathers karriere i gang.

Musikalsk mor

Som ung dansede han breakdance og vandt Sjællandsmesterskaberne i standarddans i juniorrækken.

Senere dannede han en dansegruppe med bl.a. Tim Frank Andersen, som dansede sig til danmarksmesterskaber i breakdance og electric boogie.

Men det var ikke kun det rytmiske, som Cutfather fik af sin mor. Hun var også meget musikalsk.
 
- Der var jo altid masser af musik på danseskolen, husker han.

Bag mange kendte hit


Allerede som 16-årig fik Cutfather taget hul på dj-karrieren. Her vandt han danmarksmesterskaberne i mix, og senere vandt han flere internationale mesterskaber.

I dag er han bedst kendt for at have produceret internationale hit som Mark Morrisons 'Return of the Mack' fra 1996 og Jamelias 'Superstar' fra 2003, som Remee har skrevet. Den vandt den prestigefulde Ivor Novello Award for den mest spillede sang i Storbritannien det år.

Han har desuden arbejdet med kunstnere som Kylie Minogue, Christina Aguilera og Robyn.