Dommerknivene bliver slebet op til den store X Factor-finale 2013. De tre dommere er netop ankommet til Boxen i Herning med hver deres deltager, Karoline, Chresten og gruppen Wasteland, som skal kæmpe om sejren. Det er lige præcis én deltager for meget, mener Thomas Blachman. Han har en usædvanlig bøn til Wastelands mentor, Anne Linnet.


- Jeg appellerer til Anne om at trække sig ud af konkurrencen lige nu for at bibeholde den sidste rest af værdighed. For det, de har leveret, er bare ikke godt. Som professionel musiker skal man anerkende, når noget er noget og ikke sidde og prøve at bilde folk det ind. Man kommer med tomme hænder og prøver at sælge lortet. Det har vi rigeligt af i vores samfund, raser den kontroversielle dommer til bt.dk i Herning.

Blachman påpeger, at han selv tidligere har statueret et eksempel på det, han beder Anne Linnet om. Nemlig, da han i X Factor 2012 chokerede alt og alle ved at ofre sin egen gruppe, Tandberg & Østenby, til fordel for meddommer Pernille Rosendahls solist, Morten Benjamin.


- Jeg stemte engang en af mine grupper ud, fordi jeg ville ikke have, at en af de andres artister ikke kunne gå videre på grund af dem. Det er den form for selverkendelse og selvindsigt, jeg appellerer til. Men det er måske for meget at forvente af andre end mig selv. Det siger noget om, hvor reelle hensigter jeg har i musikkens tjeneste. For hvis det her program ikke handler om musik, så handler det ikke om en skid, siger han og tilføjer: 

Ej, men seriøst, det er meget frustrerende, at programmet tager den drejning, for så kan vi lige så godt få reality-programmer som Paradise Hotel på DR1. Så er det ikke et musikprogram, det her.

Til gengæld ser Blachman, foruden sin egen solist Karoline, et lys i Ida Corrs deltager, Chresten.

- Jeg synes, at både Karoline og Chresten er nogle personligheder, der ikke findes i forvejen på den danske scene. Chresten er fantastisk, han er en værdig vinder, sådan er det. Bare det bliver en af de to, fordi så har hverken jeg eller seerne spildt vores tid, slår han fast.