Dommer-veteranen Thomas Blachman fik i den grad kludret i ordene, da 32-årige Sanna Rasmussen skulle på scenen i fredagens udgave af X Factor. Han fik sagt, at hun var ’kedelig’, der var også noget med håret, hun fik lov at tage plads i en af de eftertragtede fem stole ’i et øjeblik’ og han afbrød hendes sang.

»Det er overraskende, at det altid er den vinkel han (Blachman red.) har, at han ikke giver konstruktiv kritik. At han ikke bruger sine egne musikalske talenter til noget feedback, man kan bruge,« siger Sanna Rasmussen fra Køge til BT.

Lige inden Sanna Rasmussen skulle på scenen og kæmpe med resten af Blachmans deltager i kategorien 23+ om en af de fem pladser i showets ’5 Chair Challenge’, var der nerver på, men godt humør.

»Jeg glædede mig faktisk rigtig meget. Jeg kunne høre publikum, se min kæreste og venner – og der var en positiv og rar stemning,« siger hun til BT.

32-årige Sanna Rasmussen nåede næsten ikke at komme på scenen, før Blachman fik sagt: ’Nu skal vi bare se, om det er lige så kedeligt….øh, undskyld, om det er lige så godt som sidst’.

De øvrige dommer Remee og Mette Lindberg kiggede overraskende på Blachman, publikum skrattede op og værten Sofie Linde sagde: »Jeg synes, han er hård i dag.«

Med hovedet begravet i sine hænder forsøgte Blachman at sige undskyld.

»Det er fordi, det er en lang historie, men den tager vi senere. Det er håret og nogle andre ting.«

Den lange historie har Sanna Rasmussen til gode og hun har heller ikke fået nu frisure siden sidst.

»Jeg tror måske bare, han synes, jeg så kedelig ud. Det kan jeg jo ikke ændre på. Og så tror jeg, han havde besluttet sig for at han ikke kunne lide mig fra start,« siger hun og fortsætter:

»Han kunne jo have sagt noget, der var meget værre. Jeg tog det ikke så personligt, det er en del af showet og en del af Blachman. Men tidspunktet var lidt uheldigt.«

Sanna Rasmussen fortæller dog, at det var en meget ’utilfredsstillende følelse’, da Blachman stoppede hende, før hun overhovedet havde sunget omkvædet færdigt.

»Det havde jeg det underligt med, det er jo dét, man gerne vil bedømmes på, ikke alt muligt andet. Det er ekstremt meget man bliver dømt ud fra på den ekstremt korte tid, man har til at synge,« siger hun.

Meddommer Mette Lindberg pointerede, at det var en ’tarvelig’ start at give Sanna Rasmussen, men det fejede Blachman væk ved at sige, at 'vi jo bare er mennesker'.

Blachmans dom af Sanna Rasmussen preformance var heller ikke til at tage fejl af: ’Ganske enkelt, det var en katastrofe’.

Og så går det igen galt for den skaldede dommer med at formulere sig rigtigt. Han får fumlet rundt i ord og sætninger, der ikke giver helt mening, da han skal beslutte om Sanna Rasmussen skal have en stol.

Om det var et plaster på såret, at hun fik en stol, er ikke til at sige, men den blev leveret med en vis tvetydighed:

’Du sidder ned et øjeblik…øh, øh…Du sætter dig ned. Og, og, og, ja.’

»Det jeg er mest overrasket over, er, at han ikke kommer med noget konstruktivt, som jeg rent faktisk kan bruge musikalsk,« siger hun og forklarer, at det faktisk var grunden til hun stillede op.

»Jeg fik ikke det ud af det, som jeg havde håbet på, men jeg fik oplevelse ud af det, og jeg har mødt nogle søde og inspirerende menensker,« siger hun og understreger:

»Blachmans opførsel rokker ikke på min egen opfattelse af mig selv. Det er ’name of the game’, det er bare et tv-show.«

Men Sanna Rasmussen vil da gerne give Blachman et råd med på vejen:

»Smil lidt mere, nyd det hele lidt mere, nyd livet lidt mere.«