Thomas Blachman skal i år stå i spidsen for solisterne under 24 år. I tre ud af de fem foregående sæsoner er vinderen af den danske X Factor-konkurrence fundet i denne kategori, men selv har Blachman ikke tidligere leveret en vinder.
Thomas Blachman skal i år stå i spidsen for solisterne under 24 år. I tre ud af de fem foregående sæsoner er vinderen af den danske X Factor-konkurrence fundet i denne kategori, men selv har Blachman ikke tidligere leveret en vinder. Foto: Torkil Adsersen

Thomas Blachman er på mange måder manden i midten, når han de næste mange fredage er ene hane i hønsegården i den bedste sendetid på DR. Men han befinder sig godt i rollen, fortæller han til bt.dk

- Jo færre mænd, der er i området, hvor jeg er, jo mere maskulin bliver jeg. Så to kvinder i dommerpanelet og en kvindelig vært - det er den enlige kronhjort ude i dyrehaven, alle de andre er elimineret. Det har jeg det selvfølgelig skidegodt med. Det er alt sammen en del af en selvopretholdelse, når man når min alder, siger Thomas Blachman med et grin til BT.

I tidligere sæsoner af X Factor er bølgerne ellers af og til gået højt i dommerpanelet. Men det lader ikke til at blive tilfældet i dette års sæson.

’Solkongen Anne Linnet’

- Jeg synes, kemien er superfin. Jeg er enormt glad for dem (Ida Corr og Anne Linnet, red.), for de er rigtig søde og rare. Jeg troede, Anne Linnet ville være sådan en ’solkongen-type’, der kom ind totalt højrøvet, men hun er jo sindssygt sød. Eller også kan hun bare rigtig godt lide mig - I don’t know, siger Thomas Blachman, som tydeligvis har stor respekt for sine meddommere.

- Anne Linnet er en kapacitet, man bare ikke kan stille spørgsmålstegn ved. For mig er hun på Kim Larsen-niveau, fortæller Thomas Blachman.

Blachmans monopol på maskulinitet slutter dog allerede næste fredag. Her skal hver dommer nemlig invitere en hjælpedommer med på bootcamp. Anne Linnet får her hjælp af sin søn, musikproduceren Marcus Linnet. Ida Corr vil modtage råd fra dj’en Carla Cammilla Hjort. Og Thomas Blachman bliver assisteret af pop-stjernen Vinnie Who, som bærer det borgerlige navn Niels Bagge.

I næste uge venter altså den nervepirrende X Factor-bootcamp, hvor dommerne og hjælpedommerne skal finde de deltagere, der skal sendes videre til de stort anlagte liveshows.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.