Instruktøren kan sagtens styre 300 mand på et filmset, men bliver usikker, hvis hun skal være sammen med kvinder i flok

- Når jeg står i et omklædningsrum i svømmehallen, hvor der er mange kvinder, føler jeg helt klart, at der er noget, jeg ikke fatter, siger den 52 -årige filminstruktør, der netop nu er aktuel med sin nyeste film, 'Den skaldede frisør'.

Susanne Bier har altid været en pige, der havde det bedst sammen med drengene. Mens de andre piger på den jødiske Carolineskolen i Hellerup, hvor hun gik i 70'erne, legede mor, far og børn, spillede Susanne Bier fodbold med drengene, og var hende der altid ' løb, klatrede i træer og var frygteligt klodset'.

- Helt til jeg kom i gymnasiet, var jeg meget drenget og ikke specielt populær blandt pigerne. Faktisk var hun så upopulær, at hun aldrig blev inviteret med til fester, og i dag tøver hun ikke med at sige at klassekammeraternes opførsel var mobning.

- Det var sådan en bitchy kode, som jeg slet ikke kunne decifrere. Pigemobning er er superskræmmende, konstaterer hun.

Men hvor tomboy attituden gav hende problemer i skolegården, passer den perfekt til at lave film. Der er lidt en 'drengeverden' på settet og Bier er i sit rette element, når hun i flade sko og uden makeup, kan sætte sig i instruktørstolen og styrer optagelserne af endnu en film.

- Jeg er fuldstændig selvfølgelig naturlig, når jeg er på optagelser. Jeg kan til hver en tid tage et brutalt skænderi med mænd. Men sådan noget pige noget, kan stadig hyle mig helt ud, siger hun.