Det er cirka på denne tid af året, at sms'erne fra særligt én person begynder at rulle ind på Nikolaj Jacobsens telefon.

Og afsenderen er ikke hvilket som helst navn.

Det er nemlig den mangeårige trænerlegende Ulrik Wilbek, der hvert år, når Danmark begynder at nærme sig medaljer ved slutrunder, sender sms'er til Danmarks nuværende landstræner.

»Det gør jeg altid, når vi kommer langt. Så skriver jeg: 'Held og lykke' til Nikolaj inden kampene, og efterfølgende skriver jeg så: 'Tillykke', hvis de har vundet. Og det kommer jeg også til at gøre senere i dag (lørdag, red.). Han plejer da også altid at svare mig,« fortæller Wilbek til B.T.

Nikolaj Jacobsen hyldes af Ulrik Wilbek.
Nikolaj Jacobsen hyldes af Ulrik Wilbek. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Den tidligere landstræner har tidligere fortalt, hvordan han under en slutrunde pludselig sad hjemme i stuen og opdagede noget, som han mente, at den danske trænerstab burde have at vide hurtigst muligt.

Og derfor blev der da også allerede dengang sendt et godt råd afsted mod Nikolaj Jacobsen og co.

Men det sker dog næppe igen, understreger Ulrik Wilbek. Nu er det nemlig alt for længe siden, at han har været en del af håndboldverdenen.

»I starten kunne det godt ske, at jeg gav et råd eller to, hvis Nikolaj spurgte om det. Men nu blander jeg mig ikke mere,« lyder det, inden han storroser Danmarks nuværende landstræner, som for tredje gang i træk står i en VM-finale.

En unik præstation, som Wilbek har svært ved helt at beskrive.

»Det er kæmpestort og ekstremt svært at gøre tre gange i træk. Der skal så lidt til, før man taber en kamp. Og derfor er Nikolaj også helt oppe i toppen, når det handler om de dygtigste håndboldtrænere i verden. Han er blandt de allerstørste gennem tiden, og lige nu er der ingen i nærheden af ham,« forklarer han, hvorefter han tilføjer:

»Han kunne vælge og vrage, hvis han var interesseret i et andet trænerjob, men det tror jeg ikke, han er.«

Danmark spiller søndag aften VM-finale mod Frankrig.

Du kan følge opgøret her på bt.dk fra klokken 21.