Lyt til artiklen

I fire år har Danmark haft ejerskab over VM-pokalen, og søndag kan den periode blive forlænget med yderligere to år.

Hvis altså de danske håndboldherrer besejrer Frankrig i VM-finalen i Stockholm.

Men skulle det ske, at pokalen endnu en gang skal med Mikkel Hansen og co. hjem til Danmark, skal de danske håndboldfans dog ikke sætte næsen op efter at få lov til at se den på dansk grund de kommende 24 måneder.

For VM-pokalen er nemlig gemt langt væk i en bankboks, når den er i danskernes varetægt. Det har den i hvert fald været de seneste fire år.

VM-pokalen er gemt væk i en bankboks, når den er i Danmark.
VM-pokalen er gemt væk i en bankboks, når den er i Danmark. Foto: MOHAMED ABD EL GHANY
Vis mere

Men årsagen er egentlig ganske simpel. For Dansk Håndbold Forbund (DHF) har nemlig ikke råd til at lade den stå fremme til offentligt skue.

»Den er simpelthen for dyr at forsikre, så bankboksen har været vores løsning de sidste fire år,« fortæller Morten Henriksen, der er sportschef i DHF, til B.T.

Han understreger, at der i øjeblikket ikke findes en kopi af VM-pokalen, så de mange rød-hvide fans kan stadig ikke få den at se de kommende år, hvis det skulle lykkes Danmark at vinde VM-guld for tredje gang i træk.

Men DHF arbejder dog på at få stablet en løsning på benene.

»Vi undersøgte det sidste år, men der vurderede vi, at det var for dyrt i forhold til interessen for at ville se den. Hvis vi får den med hjem igen, hvilket selvfølgelig vil være dejligt, så vil vi kigge på muligheden endnu en gang,« forklarer Morten Henriksen.

Ifølge sportschefen er det de svenske værter, der i år har hentet pokalen i Danmark og fragtet til Sverige, hvor den skal uddeles søndag aften.

I 2021 var det DHF, der stod for transporten af VM-pokalen, da den skulle hele vejen til slutrunden i Egypten.

Om det lykkes danskerne at få pokalen med hjem igen, det finder vi ud af om cirka en halv time, når finalen mellem Danmark og Frankrig er færdigspillet.