Svenske Andreas Granqvist er midt under VM blevet far.

Den 33-årige midtstopper og landsholdskaptajn blev tidligt fredag morgen far.

Det viser både Andreas Granqvist og konen, Sofie Granqvist, frem på hver deres Instagram-profil.

'Så glad og stolt af min kone. Begge har det godt,' skriver anføreren på Instagram, der blev født 00.26 fredag.

Andreas Granqvist har været i samme dilemma som både Christian Eriksen og Jonas Knudsen på det danske landshold. For deres vedkommende blev Eriksen dog far kort før, landsholdet tog til Rusland, mens Jonas Knudsen blev far under slutrunden.

Modsat Jonas Knudsen har Andreas Granqvist ikke været hjemme og besøge den lille. Han er blevet i lejren for at fokusere på svenskernes spændende kvartfinaleopgør mod England lørdag. Det fortæller landsholdschef for det svenske landshold Lasse Richt til Expressen.

Svenskernes flotte og overraskende vej til kvartfinalen betød, at Granqvist med alt at dømme ville gå glip af sønnens fødsel. Det synes en svensk fan var ærgerligt for Sofie Granqvist, og han startede derfor en indsamling i sjov til en stor blomst til kaptajnens kone. Han endte med at skrabe mere end 45.000 svenske kroner sammen ifølge Aftonbladet.

Den svenske landsholdskaptajn har været en markant årsag til svenskernes succes ved VM. Foruden at være jernmand i det svenske forsvar, der kun har lukket to mål ind bag målmand Robin Olsen, har han også været en usvigeligt sikker straffesparksskytte. To mål på to forsøg i henholdsvis 1-0-sejren og Sydkorea og 3-0-sejren og Mexico.

Sverige-England lørdag kan du følge direkte her på B.T. Sport, men allerede fredag kan du følge Uruguay-Frankrig, der spiller kvartfinale klokken 16 samt braget mellem Brasilien og Belgien klokken 20.

Og så bare for sjovs skyld og narrestreger, så kan du nyde billedet herunder, hvor 'Granen' viser, hvordan han, ganske selvironisk, skriver under på ting.