Lyt til artiklen


Den 22-årige VM-komet Simon Pytlick har en lidt usædvanlig drøm. Det ved han godt selv.

For lige nu er han så brandvarm, at GOG-spilleren uden tvivl må stå på samtlige storklubbers ønskeseddel, efter han har storspillet under VM.

Og selvom det måske ikke lige er nu, det skal ske, håber han, at han en dag skal spille et helt bestemt sted.

Nemlig på Balkan. For Pytlick blev forelsket i den gale og geniale håndboldkultur, da hans far Jan Pytlick var træner i makedonske Vardar Skopje. En drøm, der kun er vokset.

Pytlick vil gerne opleve håndboldmentaliteten på Balkan.
Pytlick vil gerne opleve håndboldmentaliteten på Balkan. Foto: JONATHAN NACKSTRAND
Vis mere

»Jeg blev totalt bidt af den kultur, der var dernede. At man næsten var folks superhelt, og hvordan man i modgang næsten var deres værste fjende. Det har tændt en gnist i mig. Det lyder lidt mærkeligt, og det er lidt usædvanligt, men jeg kunne virkelig godt tænke mig at prøve det på et tidspunkt. Det er en stor drøm for mig,« siger han til B.T.

Det er flere ting, der tiltaler ham ved kulturen.

»Jeg siger ikke, det skal være nu, men jeg ville gerne opleve den mentalitet og fansene. Det er hele setuppet. Det er lige fra fans til, hvordan ledelsen fungerer. Der har man også hørt, at det kan være kaos. Det er en drøm, jeg vil prøve. Om det er et år eller fem år, det ved jeg ikke, men jeg kunne godt se mig selv spille dernede,« forklarer han om drømmen.

Lige nu ved han ikke, hvad der venter. Andet end, at han er indstillet på, at den nærmeste fremtid er på Fyn.

»Jeg er i GOG i hvert fald ét år mere. Jeg har en klausul i 2024, og så må vi se, om jeg har tænkt mig at bruge den. Jeg har det virkelig godt i GOG og trives meget i den kæmpe rolle og det kæmpe ansvar, jeg har. Som tingene er, er jeg et godt sted. På et tidspunkt kan jeg se mig selv opleve verden, men lige nu er jeg utrolig glad for GOG og det hold, vi har,« siger han.

Kribler det ekstra i udlængslen, når du spiller her ved VM på en stor scene?

»Nu, når man er her, så er det klart, at tingene kribler, men vi spiller også Champions League. Så det er ikke mega nyt for mig. VM er en kæmpe scene, men det kribler selvfølgelig for at opleve verden. Også fordi jeg vil opleve verden som menneske,« siger han.

I første omgang skal han dog spille VM-semifinale med Danmark.

Det er mod Spanien fredag 18.00. En kamp, du kan følge her på bt.dk.