Lyt til artiklen

2,62 milliarder kroner.

Så meget er Kasper Hjulmands VM-spillere værd, hvis man samler alle 26 mands markedsværdi ifølge Transfermarkt.

Tallet kan man – bevares – ikke bruge til særlig meget efter den danske fiasko i Qatar, men ikke desto mindre sætter det Danmarks VM-præstation lidt i perspektiv, når man ser på det tilgængelige spillermateriale sammenlignet med de andre VM-landes.

Du kan se holdenes samlede markedsværdier – samt deres mest værdifulde spiller – i faktaboksen herunder.

Penge siger ikke alt.

Alligevel er det interessant at bemærke, at 12 af 32 hold ved slutrunden har været mere værd end Danmark. Listen toppes af England, hvis trup bestående af stjerner som Phil Foden, Harry Kane og Jude Bellingham er svimlende 9,37 milliarder kroner værd, mens Qatar er bundskraberen med en værdi på 'kun' 110,82 millioner kroner.

Det er mindre end Danmarks mest værdifulde spiller, Pierre-Emile Højbjerg, der er 334,7 millioner kroner værd.

Og det er ikke kun de rød-hvide, der har skuffet. Fire hold, der på papiret er mere værd end Danmark, blev kylet ud i gruppespillet.

Pierre-Emile Højbjerg er Danmarks dyreste spiller målt på markedsværdi.
Pierre-Emile Højbjerg er Danmarks dyreste spiller målt på markedsværdi. Foto: BERNADETT SZABO
Vis mere

Det er Tyskland, Belgien, Uruguay samt Serbien, og særligt de to førstnævnte led gigantiske mavepustere ved ikke at gå videre. Tyskland var turneringens femtedyreste hold, mens Belgien og Uruguay var de niende- og tiendedyreste.

I den omvendte ende – de glædelige overraskelser – finder man hele otte hold, der har 'billigere' trupper end Danmark, men alligevel formåede at komme i ottendedelsfinalerne ved VM. Der er tale om Polen, Schweiz, USA, Marokko, Senegal, Sydkorea, Japan og Australien.

Særligt landet Down Under – der endte med at være Danmarks bødler – har leveret en vanvittig præstation i forhold til spillertruppen. Australien er nemlig nummer 29 ud af 32 på listen over slutrundens dyreste mandskaber med en samlet værdi på 277,41 million kroner. Det er også mindre end Pierre-Emile Højbjerg alene, hvilket til dels sætter en tyk streg under den pinlige nedtur.

Det andet hold, som Danmark var storfavorit imod, Tunesien, er placeret som nummer 27 på listen over slutrundens dyreste hold.

I øvrigt er det værd at bemærke, at slutrundens dyreste spiller, franske Kylian Mbappé, alene er lige så meget værd som hele Wales' VM-trup. Med et prisskilt på cirka 1,9 milliarder kroner.

Danmark lå inden VM nummer ti på FIFAs verdensrangliste. Du kan finde den her.