Der skulle straffesparkskonkurrence til, før Kroatien sendte Rusland ud af VM og bookede semifinalepladsen.

Foran 2-1 fem minutter før tid i den forlængede spilletid lignede det en kroatiske sejr i VM-kvartfinalen i Sotji.

Men så fik Rusland udlignet, og så skulle det hele afgøres i en straffesparkskonkurrence.

Kroatien måtte på den igen efter at have sendt Danmark ud efter et straffedrama, og Ivan Rakitic blev helten, da han sikrede 4-3-sejren i straffesparkskonkurrencen.

Dermed er Kroatien klar til at møde England i den ene semifinale, hvor Kroatien spiller sin første VM-semifinale siden 1998.

Fedor Smolov og Mário Fernandes blev skurkene for russerne med misbrugte forsøg, mens Real Madrids Mateo Kovacic som eneste kroat brændte sit spark.

De kroatiske spillere under straffesparkskonkurrencen.
De kroatiske spillere under straffesparkskonkurrencen. Foto: NELSON ALMEIDA

Brandvarme Denis Cheryshev var tilbage i startopstillingen hos Rusland og erstattede Yuri Zhirkov, der var skadet.

Kroatien havde Andrej Kramaric med i stedet for Inters Marcelo Brozovic i forhold til sejren over Danmark, og begge landstrænere havde en heldig hånd med de valg.

Rusland lagde hårdt ud, men Kroatien forsøgte at sætte sig på midtbanen, og kroaterne åd sig langsomt til en dominerende rolle efter det første kvarter.

Efter de første 20 minutter havde Kroatien haft et markant boldovertag, men det var russerne ligeglade med.

Efter godt en halv time slog Real Madrid-floppet Cheryshev til igen med sit fjerde mål ved slutrunden, og det var en sand drømmescoring, der bragte Rusland foran 1-0.

Villarreal-angriberen deltog selv i opspillet med Artem Dzyuba, modtog presset bolden igen og hamrede kuglen i mål fra distancen et stykke uden for feltet.

Fem minutter før pausen kom Mario Mandzukic pludselig fri i venstre side af feltet. Den rutinerede angriber lagde en hård bold ind i hovedet på Andrej Kramaric, der headede Kroatien på 1-1.

Kroatien fortsatte med at have boldovertaget, og efter en time fik Ivan Perisic fat i en løs bold i feltet og afsluttede på indersiden af stolpen.

Interspilleren lod sig kort efter udskifte med Brozovic, mens Kroatien forsøgte at finde vej til en scoring.

Cheryshev modtog stående klapsalver fra de russiske fans, da han lod sig udskifte med Fedor Smolov efter 67 minutter.

De russiske spillere under straffesparkskonkurrencen.
De russiske spillere under straffesparkskonkurrencen. Foto: CARL RECINE

Med et kvarter igen øgede Kroatien igen presset efter lidt stilstand.

Målmand Danijel Subasic vred sig i smerter, da Kroatien havde skiftet tre mand ud, men han blev på banen til den forlængede spilletid.

I stedet måtte Sime Vrsaljko humpe ud, og Vedran Corluka kom ind, og inden russerne fik set sig om havde Domagoj Vida headet Kroatien foran 2-1 efter 101 minutter.

Så var det op ad bakke for russerne, men med fem minutter igen headede brasiliansk fødte Fernandes en dødbold i mål, og så stod der 2-2.

Dermed skulle det hele afgøres på en straffesparkskonkurrence, hvor Rakitic blev kroatisk helt.