Hansi Flick skal stå i spidsen for det tyske landshold i fodbold, når Tyskland om halvandet år er vært for EM-slutrunden.

Det skriver Det Tyske Fodboldforbund (DFB) onsdag på sin hjemmeside.

Beslutningen blev taget efter en samtale mellem DFB-præsident Bernd Neuendorf, DFB-vicepræsident Hans-Joachim Watzke og landstræner Hansi Flick.

Flicks sæde var ellers til diskussion, efter at Tyskland skuffede stort ved VM i Qatar. Til trods for dette er Bernd Neuendorf ikke i tvivl om, hvorvidt Hansi Flick kan føre det tyske landshold til succes, når de er EM-værter i 2024.

Foto: INA FASSBENDER
Vis mere

»Vi er alle overbeviste om, at EM i 2024 i vores eget land er en stor mulighed for fodbold i Tyskland. Vores mål er, at turneringen skal være en sportslig succes.«

»Vi har fuld tillid til, at Hansi Flick sammen med sin stab vil klare den opgave,« siger DFBs præsident, Bernd Neuendorf, til forbundets hjemmeside.

Hans Flick er stadig optimistisk til trods den store skuffelse ved VM, hvor tyskerne blandt andet skuffede med et nederlag til Japan i deres åbningskamp ved slutrunden i ørkenstaten.

»Som hold kan vi opnå meget mere, end det vi viste i Qatar. Vi missede en stor mulighed. Vi vil lære af det,« siger den tidligere Bayern München-træner.

Tyskland røg efter det skuffende nederlag til Japan, 1-1 mod Spanien i anden kamp og en 4-2-sejr over Costa Rica ud i det indledende gruppespil-.

For to dage siden blev Oliver Bierhoff meldt færdig af DFB efter 18 år som fodbolddirektør i forbundet. Det er endnu usikkert, om han erstattes direkte, eller om man laver om i organisationen.