Lyt til artiklen

De tyske landsholdsspillere sagde ingenting. Men alligevel sagde de så meget.

For da der inden Tysklands VM-åbner mod Japan blev taget officielle holdbilleder stod samtlige 11 tyskere med hånden over munden.

Og det var en direkte besked til FIFA-toppen, der ikke kunne misforstås.

Over de seneste dage har FIFA fået massiv kritik fra både Tyskland og Danmark på grund af forbuddet – og truslerne om heftige sanktioner – mod One Love-anførerbindet, og den kritik fortsætter med protesten. Det afslører tyskerne, hvis protest allerede er gået verden rundt.

Foto: INA FASSBENDER
Vis mere

»At nægte os det anførerbind er det samme som at tage vores stemme fra os. Så vi står fast på vores position,« lyder det fra forbundet på Twitter.

»Vi ville bruge vores anførerbind til at stå op for værdier, som vi har på det tyske landshold: Diversitet og gensidig respekt. Sammen med andre nationer ønskede vi, at vores stemmer blev hørt.«

»Det handler ikke om et politisk statement. Menneskerettigheder er ikke til forhandling. Det burde tages for givet, men det er stadig ikke tilfældet. Og derfor er budskabet så vigtigt for os.«

Tyskernes protest på holdbilledet var ikke den eneste ved onsdagens kamp.

Foto: Ronald Wittek
Vis mere

For på lægterne sad den tyske indenrigsminister, Nancy Faeser, nemlig iført det voldsomt omdiskuterede One Love-armbind.

Tidligere onsdag var Tyskland flittigt nævnt, da DBU-toppen holdt et voldsomt FIFA-kritisk pressemøde omkring de seneste dages stormvejr i Qatar, hvor linjerne mellem FIFA og en række europæiske nationer er blevet trukket hårdt op.

DBU-formand Jesper Møller fortalte blandt andet, at Tyskland nu går forrest i at undersøge de juridiske forhold omkring truslerne vedrørende One Love-anførerbindet, som ifølge DBU var som minimum en advarsel, men som også kunne være det, der var værre.

Danmark og Tyskland var to af syv lande, som inden FIFAs trusler havde besluttet sig for at bære One Love-anførerbindet.