Lyt til artiklen


Det danske håndboldlandshold er tvunget til at indføre tiltag for at undgå coronasmitte.

Det fortæller landstræner Nikolaj Jacobsen på torsdagens pressemøde inden VM-åbningskampen mod Belgien fredag aften.

Derfor skal danske fans, der kommer til at fylde Malmö Arena, ikke sætte næsen op efter et billede eller en autograf. Og spillerne kommer ikke til at gå rundt på cafeer uden grund, siger han.

»Vi er ikke kravlet ind i en coronaboble. Det kan vi heller ikke. Det er ligegyldigt, hvis vi er det eneste hold, der gør det. Men vi gør det med omtanke. Vi fiser ikke rundt og drikker kaffe ude på hviledage. Det duer ikke. Man kan godt mødes og sige hej til den tætteste del af familien. Men det er også den kontakt, vi vælger at have under slutrunden.«

Dropper I fortsat selfies og autografer med fans?

»Det kommer ikke til at ske. Det kan vi jo ikke. Det er simpelthen umuligt. Så har vi ingen chance for at styre noget. Så skal man være heldig, at man løber forbi en spiller, der forbarmer sig – men at komme ud og sige hej til fans, det kan vi ikke. Det er der ingen chance for,« lyder det fra Jacobsen.

Han kan til gengæld glæde sig over, at Mads Mensah er klar igen, efter han testede negativ i en ny coronaprøve, der i første omgang satte ham i isolation.

Dermed er alle mand klar til at spille mod Belgien fredag aften.

Landsholdet skal først testes igen inden en potentiel mellemrunde.