Lyt til artiklen

Joachim Andersen blev i august udsat for grove tilfælde af chikane, da han efter en kamp mod Liverpool blev overdynget med hadbeskeder og sågar dødstrusler mod sig selv og hele sin familie.

Det gjorde han efter en batalje med modstanderen Darwin Nuñez, som fik rødt kort efter at have nikket danskeren en skalle i kampen, og kommentarerne på især Instagram var så langt over stregen, at Joachim Andersen efterfølgende råbte højt i offentligheden for at gøre noget ved tastaturkrigernes utilstedelige opførsel.

Onsdag lancerede den internationale spillerforening FIFPro og FIFA så i samarbejde et tilbud, der gør det muligt for alle 32 deltagende VM-nationer at få overvåget og beskyttet sig imod sådanne skriverier, og det er et tiltag, som bliver mødt velkommen af Joachim Andersen.

»Det vidste jeg faktisk ikke, men det lyder meget godt. Jeg ved også, at Rio Ferdinand har lavet en app i England, der gør, at man ikke kan skrive grimme ting til hinanden og sådanne nogle ting, så det er selvfølgelig et godt tiltag, som jeg også har bedt om, der skulle gøres noget ved, så det er jeg da glad for,« siger Joachim Andersen og fortsætter:

Joachim Andersen er med det danske landshold i Qatar.
Joachim Andersen er med det danske landshold i Qatar. Foto: NATALIA KOLESNIKOVA
Vis mere

»Det er et stort problem, så det er klart, at der skal gøres noget ved det, så jeg er da glad for, at der bliver tænkt over det. Det er selvfølgelig et svært problem at komme til livs, men så længe vi italesætter det, og der bliver gjort noget ved det, så tror jeg helt klart, at det hjælper.«

Danskeren mener dog ikke, at det er et problem, der kan udryddes.

»Nej, for folk kan altid skrive, hvad de vil, så det er stort set umuligt, men så længe der bliver tænkt en tanke eller to, så tror jeg, at det hjælper,« forklarer VM-spilleren, som ikke siden opgøret mod Liverpool og Darwin Nuñez har modtaget lige så slemme beskeder, og derfor kan det være, at det hjalp, at han delte ud af indholdet fra indbakken.

»Det er ikke, fordi jeg har været ude for den samme situation efter det, så på den måde har det måske hjulpet, det ved jeg ikke, men det er ikke, fordi jeg har stået i den kampsituation igen. Det ved jeg ikke, men det er ikke, fordi jeg har været ude for så mange ting efter det, så det kan godt være.«

Joachim Andersen modtog på få timer efter kampen mod Liverpool op mod 400 beskeder, der ikke var velmente.