Lyt til artiklen

'Der er så mange følelser stadigvæk, der løber rundt i kroppen, og som er meget svære at sætte ord på.'

Sådan indleder den danske landsholdsstjerne Kasper Schmeichel et opslag på sin Instagram-profil.

Få dage efter fiaskoen ved VM sætter målmanden ord på den slutrunde, der af mange er blevet kaldt for den mest skuffende nogensinde for Danmark.

Du kan se opslaget i bunden af artiklen.

Kasper Schmeichel kunne nærmest ikke tro sine egne øje mod Australien.
Kasper Schmeichel kunne nærmest ikke tro sine egne øje mod Australien. Foto: JOHN SIBLEY
Vis mere

'Der var med rette høje forventninger til os, og vi levede ikke op til dem i sidste ende. Det er meget svært at acceptere, og vi må anerkende, at vi bare ikke var gode nok for et hold med vores kvalitet,' skriver Kasper Schmeichel.

'Vi vinder, og vi taber sammen – ikke kun som hold, men som nation. Det er det, der gør os danskere til dem, vi er. Vores sammenhold!'

Efter kampen mod Australien har der været rettet voldsom kritik af Danmarks udtryk, der langtfra var, som man kunne forvente.

Men landsholdskeeperen er ikke i tvivl om, at landsholdet nok skal komme igen.

'Jeg elsker det her land, og det her hold vil altid gøre alt for at gøre jer stolte. Modgang er noget, der er uundgåelig og i sidste ende handler om, hvordan vi reagerer i disse situationer!' skriver han.

'Det her er brænde til bålet, og jeg tror på, at det her hold kan rejse sig uanset hvad. Den gør ondt lige nu, både for os og jer, men jeg ved, at vi kommer igen.'

Joachim Andersen har også delt nogle ord fra sin Instagram-profil.

Han erkender også, at præstationen, hvor man endte sidst (!) i gruppen med Frankrig, Tunesien og Australien, slet slet ikke var god nok.

Joachim Andersen kan ikke skjule skuffelsen efter nederlaget til Australien.
Joachim Andersen kan ikke skjule skuffelsen efter nederlaget til Australien. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Faktisk undskylder han.

'Stor oplevelse at spille mit første VM! Det blev desværre ikke, som vi havde håbet på, og vi beklager meget, vi ikke kunne leve op til forventningerne, men vi kommer stærkere tilbage med masser af ny energi og tro på større ting,' skriver Joachim Andersen.

Danmark indledte slutrunden med en skuffende nullert mod Tunesien, hvor man altså måtte nøjes med en pointdeling.

Dernæst tabte man 1-2 til Frankrig, inden mareridtet blev til virkelighed, da man tabte 0-1 til Australien i en kamp, man for alt i verden skulle vinde for at holde VM-håbet i live.

Joachim Andersen spillede alle minutter VM og lagde op til Andreas Christensens scoring mod Frankrig, der blev slutrundens eneste for Danmark.

Kasper Schmeichel var også på banen under samtlige minutter.