Lyt til artiklen

En video af en dansk taktikseddel, der havnede ude hos den australske trænerbænk under VM-kampen, har vakt stor opsigt på de sociale medier.

Det var en episode, der skete, da Danmark tabte til Australien og røg ud af VM-slutrunden i Qatar.

Da Danmark var bagud 0-1 i anden halvleg, valgte landstræner Kasper Hjulmand at ændre formation og køre med Andreas Cornelius som ekstra angriber ved siden af Kasper Dolberg.

For at informere de danske spillere om ændringerne, fik Robert Skov – da han blev skiftet ind i det 69. minut – en seddel med de taktiske ændringer med ind på banen. En seddel, der endte på banen og det fik åbenbart konsekvenser – og det kunne være undgået.

I videoen herover opstår der nemlig en lignende situation, hvor den senegalesiske midtbanespiller Badou Ndiaye i en kamp for tyrkiske Trabzonspor får et papir med instruktioner fra manager Huseyin Cimsir i marts 2020.

Først læser Badou Ndiaye instrukserne grundigt og derefter vælger han simpelthen at spise sedlen for at modstanderne ikke opsnapper den, hvis han smed den på grønsværen – præcis som det var tilfældet i opgøret mellem Australien og Danmark.

Badou Ndiaye havde dengang dog lidt svært ved at sluge papirkuglen og Trabzonspor endte med ikke at vinde kampen mod Gaziantep i den bedste tyrkiske række til trods for den opsigtsvækkende episode.

Men se og lær, Danmark, hvis I vil undgå en lignende situation opstår i fremtiden.