Lyt til artiklen

Yussuf Poulsen var rasende, da Danmark spillede landskamp i Parken 13. juni mod Østrig.

Så rasende, at han ikke orkede at give et interview, men i stedet skyndte sig ud af nationalarenaen i ren frustration over, at han igen var blevet ramt af en muskelskade få dage forinden i kampen mod Kroatien.

Siden har han konsulteret et hav af eksperter for at få bugt med de irriterende skader, og et af de mest drastiske forslag var, at han skulle få hevet sine visdomstænder ud. Så det har han gjort.

»Jeg har virkelig også gjort alt. Lad mig sige det sådan. Jeg har vendt hver en sten og ikke brugt tid på andet end at blive fit og klar. Jeg har været til næsten alle de mennesker, man nu kunne spørge om hjælp til, så kroppen kunne fungere ordentligt, og det har krævet lidt drastiske ændringer,« siger han og remser op:

Yussuf Poulsen har fået revet sine visdomstænder ud.
Yussuf Poulsen har fået revet sine visdomstænder ud. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Jeg har gjort alt fra at ændre på min søvn, min kost, hvad jeg gør før og efter træning. Jeg fik taget mine visdomstænder ud, fået fjernet min retainer, fået en natbøjle, jeg skal sove med, og som sagt gjort alt, hvad jeg kunne for at udelukke alle muligheder for, hvad der gav de her muskelskader.«

»Jeg havde alt for mange muskelskader. Jeg tror, det var seks på 13 måneder, og det håber jeg nu jeg er ude over,« siger han og giver et indblik i, hvor meget han satte gang i for at komme sine problemer til livs.

»Alt, hvad jeg kunne. Jeg tog fat i min mentaltræner, som kendte én, og så snakkede jeg med Ismail, vores fysiske træner på landsholdet, og han havde én, jeg skulle tage fat i, og så tog jeg ned til klubben efter seks dages ferie og gik i gang med genoptræningen, jeg spurgte også dem. Jeg har en fysioterapeut, som var i klubben, men ikke er der længere, ham tog jeg også fat i.«

»Vi fik også en af mine holdkammeraters fysioterapeuter fløjet ind og lavede nogle øvelser med ham. Alle de her mennesker kommer med forskellige inputs, som kunne være årsag til det, så på den måde udelukkede jeg muligheder for, hvad det kunne skyldes,« forklarer Yussuf Poulsen.

Men om det så også har virket, det er for tidligt at sige noget om, og Yussuf Poulsen kom først med i truppen til Qatar på allersidste mandat – fordi en muskelskade igen drillede – men som han siger, ville han have kunnet spille med den, hvis der havde været en VM-kamp på spil.

»Du spørger, om det har ændret det, men jeg må svare pas, for jeg ved det ikke, men jeg håber, at jeg ikke render ind i lige så mange muskelskader fremover. Det tror jeg også på,« bemærker han og fortæller om det nervepirrende sidsteøjebliksopkald fra Kasper Hjulmand.

»Hjulmand ringede til mig, halvanden dag inden vi skulle af sted og sagde: 'jeg har besluttet mig for at tage dig med.' Jeg var også nervøs, for jeg vidste godt, at det var lige på grænsen, så jeg er selvfølgelig glad for, jeg kom med.«

Altså en helt anden følelse, end den han forlod Parken med senest.

»Trist var jeg ikke. Jeg var ekstremt rasende. Lad mig sige det sådan. Det var jeg, fordi de her muskelskader blev ved med at vende tilbage, og de havde ikke nødvendigvis vist sig inden. Nogle gange føler man sig overspillet eller træt, det vidste jeg eksempelvis under EM, at på et eller andet tidspunkt kan jeg godt få en muskelskade, fordi mit baglår fra start var presset.«

»Men her var jeg fit og følte mig godt tilpas, og så skete det alligevel. Derfor var jeg rasende.«

Det er Yussuf Poulsen altså ikke længere. Men det har også kostet i hvert fald to visdomstænder.