Luis Suárez har ikke nødvendigvis selv ønsket at undskylde over for Chiellini, mener kommuikationsrådgiver Lars Hendel. 
Luis Suárez har ikke nødvendigvis selv ønsket at undskylde over for Chiellini, mener kommuikationsrådgiver Lars Hendel.  Foto: CARLOS BARRIA
Luis Suárez er efter seks dage endelig gået til bekendelse og har erkendt, at han bed Italiens Giorgio Chiellini under VM. 

Biddet kostede ham ni spilledages karantæne på landsholdet og - nok så vigtigt - fire måneder væk fra al fodbold. Ifølge medierådgiver Lars Hendel, der blandt andet arbejder med den danske landsholdsspiller Simon Kjær, kan det godt være, at Luis Suárez oprigtigt er ked at have bidt Chiellini, men han mener, at den offentlige undskyldning snarere kommer efter pres fra Liverpool, end det er Suárez selv, der angrer.

- Det virker som 'damage control'-reglens nummer ét, det han er i gang med at udføre. Og det virker også som noget, han er blevet rådgivet til. Den er sendt ud samtidig på flere sprog, og det ligner mere en koordineret pressemeddelelse, end det ligner en spillers spontane tweet, siger Lars Hendel. 

Kommunikationsrådgiveren mener, at Luis Suárez mere eller mindre var nødt til at undskylde, hvad der på tv-billederne var så tydeligt - nemlig at det var et overlagt bid fra Luis Suárez. 

- Hvis han ikke erkender, hvad han har gjort, vil det nok være lidt svært for nogen at tage det alvorligt, at hans straf skulle nedsættes. Jeg ved ikke, om man mere skal se, at det mest er for Liverpools skyld, denne undskyldning. Hans eget image er krakeleret i alle retninger, så mon ikke det er en måde - formentlig i samarbejde med Liverpools kommunikationsafdeling og chefer - at få nedsat de fire måneders karantæne. Det tror jeg.

- Men man kan altid lægge andre motiver ind over. Det kan da godt være, at han er oprigtigt ked af det. Han er sikkert en impulsiv fyr, så et eller andet sted er han nok også ked af det - indtil han gør det næste gang, siger Lars Hendel, der ikke er sikker på, at Luis Suárez' ord, om at han ikke vil bide igen, vil holde vand.

For sidst, Luis Suárez bed en modspiller, Branislav Ivanovic i 2013, skrev han det samme.       

- Men han nødt til at sige, det er sidste gang. Spørgsmålet er, hvor seriøst man tager det, Suárez siger. Det er op til omverdenen at bedømme. Også om det er en ærlig undskyldning, eller det er en, der er presset igennem for at redde Liverpool. Jeg tror på det sidste.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.