Simon Pytlick har været en stor oplevelse under VM, hvor han er blevet en del af det landshold, han selv så hjemme i stuen.

Mandag møder Danmark Egypten i den afgørende mellemrundekamp, der kan sende danskerne endegyldigt i kvartfinalen.

For to år siden ved VM i netop Egypten, som Danmark vandt, mødtes de to landshold i, hvad der er blevet døbt historiens vildeste håndboldkamp.

Dengang sad den 22-årige slutrundedebutant Simon Pytlick derhjemme og fulgte med.

»Jeg så den hjemme på sofaen, og jeg kan da huske, at jeg sad med hjertet oppe i halsen. Der skete en masse ting, og jeg synes, der er noget om, at det er den vildeste håndboldkamp i historien,« siger han til B.T.

Undervejs var det to røde kort, forlænget spilletid og straffekastkonkurrence under helt forrykt dramatiske forhold. Og nu har Pytlick så taget turen fra sofaen til den helt store scene. Mod Egypten.

»Det er meget sjovt, det er gået hurtigt, synes jeg. Nu glæder jeg mig selv til at prøve kræfter mod dem: Jeg har spillet mod dem i ungdomsårene, og jeg har mødt nogle af dem, så jeg ved godt, hvad de kan. Fysikken fra dem bliver jeg ikke overrasket over det,« siger Pytlick.

Han glæder sig til at slås med egypterne, der allerede er klar til kvartfinalen. Danmark kan med sejren tage førstepladsen i puljen.

»Det bliver lidt a la Kroatien rent fysisk, men jeg tror, det bliver på en pænere måde. Fysikken bliver lige så stor. Det var fint at blive mindet om mod Kroatien, at der er nogen, der spiller rent hårdt. Vi brugte en kamp på at have spillet tre ikke så hårde kampe, det kom vi okay ud af, selvom det blev uafgjort. Men holdet er enormt motiveret til at tage sejren over Egypten,« siger GOG-stjernen.

Du kan følge hele opgøret før, under og efter på bt.dk.