Lyt til artiklen

Der var tårer, glæde, eufori, ja, faktisk det hele.

For da Simon Pytlick søndag aften mødte sin familie efter finaletriumfen i Stockholm, hvor Danmark vandt VM-guld for tredje gang i streg, væltede følelserne frem.

Og her var det især den 22-årige landsholdskomets far, den tidligere kvindelandstræner Jan Pytlick, der ikke kunne holde tårerne tilbage, da han mødte sin søn.

»Begge mine forældre var rørte. Selvfølgelig var de det. De har hjulpet mig hertil, så for dem er det også en sejr. Der faldt en tåre,« fortalte den nykårede verdensmester til pressen efter kampen, inden han tilføjede:

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Det var svært lige at vende det hele på de få sekunder, jeg havde sammen med dem, men et 'tillykke' blev det da til. Det var virkelig godt at se dem igen. Jeg har ikke set dem i en måned.«

Den unge GOG-stjerne har på rekordtid indtaget en bærende rolle på landsholdet.

Og selv om det egentlig kun var danskerens første slutrunde i landsholdstrøjen, har de seneste to uger sat en tyk streg under, at stortalentet kommer til at præge det stjernespækkede landshold i mange år fremover.

»Det er ikke gået op for mig endnu, at jeg lige har været med til at vinde VM. Det er for vildt og surrealistisk. Jeg har drømt om det, siden jeg var barn. Jeg havde virkelig ikke regnet med så meget indflydelse,« forklarede han efter kampen.

Danmark vandt søndag aften med 34-29 over Frankrig i VM-finalen.

Simon Pytlick stod for hele ni mål i den danske triumf.