Hans to brødre var der, da han sammen med resten af det franske landshold kunne løfte VM-trofæet søndag aften. Det samme var hans mor.

Én person manglede dog på stadion i Rusland, da Paul Pogba kunne lade sig hylde som verdensmester.

Hans far, Fassou Antoine Pogba der døde efter noget tids sygdom i maj sidste år, og dermed ikke nåede at se sønnen med guldtrofæet i hænderne.

»Mine to brødre var her, og jeg har fejret med dem. De er mit blod. Min mor var her også. Hun er med over alt. Hun betyder alt. Vi så VM sammen i 1998 sammen med min far derhjemme, og vi så det gang på gang. I dag (søndag, red.) gik drømmen i opfyldelse for mig. Det er en mindeværdig dag for mig,« siger Paul Pogba til VG.

Paul Pogba fejrer finalesejren med sin mor Yeo og sine to brødre, Florentin (tv.) og Mathias (th.). 
Paul Pogba fejrer finalesejren med sin mor Yeo og sine to brødre, Florentin (tv.) og Mathias (th.).  Foto: Felipe Trueba
Vis mere

Den franske offensivstjerne scorede til 3-1 i finalen, og da kampen var fløjtet af, smuttede han op på tribunen. Her jublede han med sine to tvillingebrøde, men Paul Pogba var ikke i tvivl om, hvem han skulle dedikere både sejren og finalemålet til. Sin far.

»Far er død, må han hvile i fred. Jeg håber, han er glad og hviler i fred. Min far ville have været meget stolt af mig i dag. Selvom han ikke er her med mig, så fejrer jeg det for ham. Jeg beder for ham. Jeg er sikker på, han er stolt af mig. Vi så VM i 1998 sammen. I dag tænker jeg på min far,« siger 25-årige Paul Pogba, der også sendte en hilsen til sin afdøde far i sidste års Europa League-finale.

En kamp mellem Manchester United og Ajax, der blev spillet blot en uge efter farens død, og her scorede Paul Pogba i første halvleg. Efterfølgende pegede han op mod himlen og lagde efterfølgende hånden på hjertet.

Paul Pogba er flere gange blevet kritiseret for blandt andet ustabile præstationer på banen, men under årets VM har han i den grad gjort en god figur for de franske verdensmestre.