Alles var næsten vorbei for Tyskland ved VM efter, at verdensmestrene var sekunder fra kun at spille 1-1 mod Sverige. Men fem minutter inde i overtiden leverede Toni Kroos miraklet med sit sejrsmål til 2-1 på et vidunderligt frisparksdrøn.

Dermed lever tyskerne, som sluttede kampen med 10 mand, i den grad i turneringen, som de vandt i 2014. De øvrige mål i 2-1-kampen, hvor FC København-målmand Robin Olsen spillede en hovedrolle og længe lignede den svenske helt, blev sat ind af Sveriges Ola Toivonen og Marco Reus fra Tyskland.

Den svenske angriber bragte de blå-gule i front efter en halv times spil, mens Reus scorede sit første VM-mål kort efter pausen. Tyskland pressede efterfølgende på i resten af kampen, men ind ville bolden ikke.

Marco Reus udlignede for Tyskland i starten af anden halvleg. REUTERS/Francois Lenoir Foto: FRANCOIS LENOIR

Robin Olsen stod en stor kamp. NACKSTRAND / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS Foto: JONATHAN NACKSTRAND

Med 10 minutter igen fik tyske Jerome Boateng ’gelb-rot’ – to gule kort – hvilket ikke gjorde sagen lettere for Joachim Löws mandskab, som balancerede på randen af en af de største VM-fiaskoer nogensinde.

Men så tog Real Madrid-stjernen Toni Kroos sagen i egne Adidas-støvler, som han brugte til at hamre bolden op i hjørnet med fra en spids vinkel i dramaets døende sekunder efter en lille frisparkskombination med Reus.

Med sejren kan Tyskland nu selv afgøre deres VM-skæbne med en tilpas stor sejr over Sydkorea i den sidste gruppekamp. Både Sverige og Tyskland har nu tre point i gruppen. Sverige skal møde Mexico, som har seks point.