Direktøren for Qatars VM-værtskab, Nasser Al Khater, har i den grad vakt opsagt med udtalelsen om, »at døden er en naturlig del af livet«, da han blev spurgt ind til en migrantarbejders død ved turneringen.

FIFA har reageret på dødsfaldet ved at sige, at forbundet er »dybt berørt« af migrantarbejderens død under gruppespillet.

Der tale om en filippinsk statsborger, som faldt i døden, mens han udførte reparationer på det resort, der blev brugt som træningsbase af det saudiarabiske hold, ifølge The Athletic.

Til Reuters bekræftede Nasser Al Khater dødsfaldet. Efterfølgende var han var skuffet over, at en BBC-journalistspørgsmål spurgte ind til dødsfaldet.

Direktøren for Qatars VM-værtskab, Nasser Al Khater.
Direktøren for Qatars VM-værtskab, Nasser Al Khater. Foto: MOHAMMED DABBOUS
Vis mere

»Er det noget, I vil tale om lige nu?« sagde Al Khater og fortsatte:

»Jeg mener, døden er en naturlig del af livet, uanset om det er på arbejdet, eller om det er i søvne. Selvfølgelig døde der en arbejder. Vores kondolencer går til hans familie. Jeg mener dog, det er mærkeligt, at det er noget, du vil fokusere på som dit første spørgsmål.«

Sagen bliver nu efterforsket af de qatarske myndigheder. FIFA sagde, at de var blevet gjort opmærksom på en ulykke og var i kontakt med de lokale myndigheder for at anmode om flere detaljer i sagen.

Nasser Al Khater har taget et lidt andet udgangspunkt i sagen.

»Arbejdernes død har været et stort emne under VM. Alt, hvad der er blevet sagt og alt, hvad der er blevet rapporteret om arbejdernes død, har været absolut falsk.«

»Vi er lidt skuffede over, at journalisterne har forstærket denne falske fortælling. Og helt ærligt, så tror jeg, at mange af journalisterne må spørge sig selv og reflektere over, hvorfor de har forsøgt at bringe emnet frem i så lang tid.«

Human Rights Watch har opgjort tabene af liv i Qatar op til slutrunden. 15.021 ikke-qatarere er døde i landet mellem 2010 og 2019, men det kan ikke fastslås, hvor mange dødsfald der har forbindelse til VM-byggerierne.

Amnesty International og en række andre menneskerettighedsorganisationers fremsatte før VM et krav om, at FIFA kompenserer migrantarbejdere i landet med mindst 440 millioner dollar – svarende til 3,3 milliarder kroner.