Lyt til artiklen


Han var glad. Andet ville også være underligt.

For Danmark imponerede mod Egypten og smadrede sig i VM-kvartfinalen, hvor Ungarn venter onsdag. Forrygende storspil fra Niklas Landin, Mikkel Hansen og resten af stjernerne gav landstræneren et smil på læben.

Især på grund af defensiven. Men sejren på 30-25 over Egypten var samtidig den sidste i Malmø, hvor danske fans har dannet rammet for en vild kulisse. Nu går turen i stedet til Stockholm.

»Det bliver da ærgerligt at sige farvel. Jeg ville ønske, vi kunne have fortsat her. Tusind tak til alle dem, der er mødt op. Jeg håber, de har været godt underholdt. Mine spillere – og mig selv inklusive – har syntes, det har været fantastisk at spille foran sådan et publikum,« siger han.

Og underholdt det blev de danske fans. For Danmark var gode mod Egypten. En tiltrængt opvisning.

»Vi spiller en fremragende landskamp. Det var en fornøjelse. Vi dækker virkelig godt op i 60 minutter og har en fremragende målmand, der giver os en sikkerhed i den anden ende. Især i første halvleg spiller vi virkelig flot,« jubler Jacobsen.

Med sejren undgår man værtsnationen Sverige i kvartfinalen. Det bliver i stedet først en mulighed i en eventuel finale.

»Jeg tror da, at alle helst vil undgå værtsnationen, men det var ikke fokusset. Fokusset var, at vi skulle vinde og spille en god håndboldkamp og give vores fantastiske fans en god kamp at tage med hjem fra Malmø,« siger Jacobsen.

Landsholdet rejser tirsdag til Stockholm med fly. Onsdag venter Ungarn i kvartfinalen.