Lyt til artiklen


Mikkel Hansen var fremragende i VM-åbningskampen mod Belgien, der endte med 43-28 til danskerne.

Ti gange røg bolden i nettet foruden flotte opspil og stærkt overblik.

Den overbevisende præstation kommer i kølvandet på flere måneders kritik af Hansens indsats på klubplan i Aalborg.

Du har skullet høre på meget kritik de seneste måneder. Hvordan er det så brænde en kamp af som i dag?

»Det er jo jer, der funderer om det ene, andet og tredje. Det vægter jeg ikke så meget .Jeg vægter, hvad mine holdkammerater siger her og i klubben. Det er det, jeg forholder mig til. Omvendt ved jeg godt, jeg ikke har leveret på det niveau, jeg skulle. Det har vi også vidst i klubben. Men det parkerer jeg dér. Her er det andre spillere,« siger Hansen.

Han var glad for den vilde kulisse som resten af holdet. Og især glad for sammenspillet med slutrundedebutanten Simon Pytlick, der også storspillede med Hansen og Gidsel ved siden siden.

»Han spillede som forventet rigtig godt. Han er en dygtig spiller. Og det viser han igen. Han er dygtig i mand-mod-mand, har et godt skud og dygtig til at vælge de rigtige beslutninger,« lyder det fra Hansen, der roser sine holdkammerater:

»Det var en fin, stabil præstation, synes jeg. Selvfølgelig ved vi alle, at Belgien måske ikke er den største håndboldnation, men man skal spille kampene trods alt, og jeg synes, der var en glæde, en gejst og en god attitude,« lyder dommen.