Lyt til artiklen


»Det er rart at være tæt på familie og venner for første gang i mange år. Det er godt for mig selv personligt, men også for min familie.«

Mikkel Hansen har længe boet i Paris. Men det er slut nu, for den danske håndboldstjerne er flyttet hjem til Danmark.

Han spiller nu for Aalborg Håndbold, men bor til daglig i København.

»Familien er faldet godt til. Børnene går i institutioner, og min kone har travlt med sit arbejde. Det bliver bedre og bedre,« siger Mikkel Hansen, der sammen med sin hustru, Stephanie Gundelach, har to børn.

Mikkel Hansen skal de kommende uger spille VM i håndbold.
Mikkel Hansen skal de kommende uger spille VM i håndbold. Foto: BERNADETT SZABO
Vis mere

Fordi hans base er i hovedstaden, og arbejdet er i det jyske, pendler han meget. Noget, der tager en del tid.

»Jeg lever en travl hverdag på grund af pendlerlivet, så min tid er sammen med familien,« siger Mikkel Hansen, der heller ikke drøner rundt til alt muligt i Danmark, hvor de fleste kan kende ham.

»Jeg holder mig også lidt fra at være så meget 'ude'. Vi holder os meget for os selv. Det er en naturlig del af det. Men det har altid været noget, jeg har nydt, at jeg kunne gå frit rundt i Paris. Men folk her er jo – mere eller mindre – søde og rare,« siger Mikkel Hansen, der flyver frem og tilbage.

Han prøver også at udnytte sin sparsomme tid bedst muligt.

»Jeg er lidt overrasket over, hvor lidt tid jeg har med familien, selv om jeg ofte om eftermiddagen kan hente børnene. Men jeg tager af sted meget tidligt om morgenen. Men jeg vidste godt, det ville være hårdt. Det handler om at bruge tiden fornuftigt. I lufthavnen og i flyet får jeg så ordnet en masse praktiske ting, så jeg kan være 100 procent til stede, når jeg er hjemme ved familien,« siger håndboldstjernen, der lige nu deltager i VM med resten af landsholdet.

Slutrunden bliver afviklet fra 11. til 29. januar i Sverige og Polen. Danmark møder Belgien, Bahrain og Tunesien i den indledende pulje, hvor første danske kamp spilles 13. januar klokken 20.30.