Lyt til artiklen


Mikkel Hansen var ét stort smil. Tre gange VM-guld har det med at bringe dét frem.

For rejsen til endnu en VM-triumf har ikke været snorlige for Hansen.

I marts 2022 fik han sit livs chok, da han blev ramt af en blodprop i lungerne, da han blev opereret i sit knæ – og det kostede næsten et halvt år langt væk fra håndboldbanen.

I august skiftede han hjem til Aalborg Håndbold og havde i efteråret svært ved at finde den gamle form. Men nu er han verdensmester. Langt væk fra den sygeseng, han lå i ti måneder tidligere.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Først og fremmest, når man ligger der, håber man bare, at man kan komme til at spille igen. At komme ind på banen. Omvendt er det måske meget sundt at være væk fra banen og få den følelse af, hvor heldig man egentlig er, at man laver det her,« siger Hansen med sin guldmedalje om halsen.

Han sender store roser til landsholdet. Og især til de unge drenge, der hjælper ham.

»De bidrager både på banen og uden for. Jeg er ret imponeret. De er ret modne af deres alder i forhold til, hvad nogle af os andre var. Man kan se deres modenhed på banen. Mange af dem har sgu hele pakken allerede, det er ret imponerende.«

»Simon Pytlick spiller sin første finale med landsholdet, og så spiller han på det niveau … ekstremt imponerende,« lyder det fra Hansen.

Hvad har det betydet for dig personligt, at de er kommet til landsholdet, de unge drenge?

»Først og fremmest er det dejligt at få nogle unge drenge ind, der skubber til hierarkiet. Men hvad de har gjort ved mig? De har gjort det meget lettere at spille håndbold. I første halvleg behøver jeg ikke at skyde, fordi jeg har en på hver side, der løser tingene. Og så er det fjollet af mig at tage løse skud,« siger han om den vilde VM-finale mod Frankrig.

Mens han stod ved siden af Rasmus Lauge blandt journalisterne, sendte han en kommentar i retning af comeback-manden, der egenhændigt ødelagde Frankrig.

»Vores makker derovre … Vi har alle været kede af det på hans vegne, at han igen, igen har fået en uheldig skade. At spille en finale som i aften … Den anden halvleg … Jeg har aldrig set noget lignende. Det er jo dybt imponerende. Mads Mensah får også en rolle og gør det godt. Det kendetegner det her hold, at når man får chancen, så slår man til,« jubler Hansen.