Mathias Gidsel er som forvandlet – uden for banen.

For med skiftet til storklubben Füchse Berlin – og deraf den tyske hovedstad – har den 23-årige danske komet fået en ny hjemby, hvor han kan sænke skuldrene, slappe mere af, som han selv formulerer det, og … ja, egentlig bare gå i fred på gaden.

Noget, der på ingen måde har været tilfældet for landsholdsstjernen i Danmark, efter han tog hele håndboldverdenen med storm for blot to år siden.

»Det har virkelig hjulpet mig, for jeg hviler meget mere i mig selv nu. Og jeg kan mærke, at der er forskel på mig, når jeg er i Berlin, og når jeg er i Danmark. Det siger min familie også,« fortæller Mathias Gidsel til B.T. og tilføjer:

»Det har hjulpet mig at bo i en storby, hvor der ikke er ret mange danskere. På en måde har det været med til at sænke mine parader.«

Efter gennembruddet ved VM i 2021 er han blevet bombarderet med opmærksomhed fra de danske håndboldfans.

Og selv om det er på den gode måde, kan det godt blive for meget for den unge jyde.

»Folk i Danmark er jo skidesøde, men jeg kan også bare mærke, at dét at gå i sin egen verden i Berlin, det har givet mig rigtig meget. Jeg har savnet det,« forklarer Mathias Gidsel og fortsætter:

23-årige Mathias Gidsel.
23-årige Mathias Gidsel. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»I Berlin er folk jo pisseligeglade med, hvem man er. Der er noget mere privathed. Den 'private Mathias' fylder mere dernede, fordi folk ikke ved, hvem jeg er. Og det trives jeg godt i.«

Mens han kan bevæge sig frit rundt i den tyske hovedstad uden at blive genkendt, så er snakken dog en helt anden i dét sekund, han sætter benene på dansk jord.

Han er nemlig blevet en vaskeægte superstjerne. Et prædikat, som han stadigvæk på ingen måde kan forholde sig til.

»Jeg har svært ved at finde ord for de sidste to år. Der er sket så meget overvældende og uvirkeligt. Det har været en vild rejse for mig som menneske, hvor jeg har været oppe at svæve, men jeg har også ramt bunden,« lyder det fra danskeren, inden han tilføjer:

»Jeg prøver ikke at være 'Mathias' for nogen. Jeg er 'Mathias' for mig selv. Og nogle gange får man så nogle tæsk for at være for åben eller for lukket, men det er sådan, det er.«

Mathias Gidsel har skrevet under på en kontrakt med Füchse Berlin indtil 2028.

Den kommende tid skal han dog bruge sammen med resten af landsholdstruppen ved VM i Sverige og Polen.