Lyt til artiklen

En helt vanvittig menneskemængde har gjort det umuligt for Argentinas landshold at fortsætte den planmæssige VM-fejring.

Gaderne i Buenos Aires har været så proppet med mennesker, at den bus, spillerne har befundet sig i, ikke har kunnet fortsætte.

Derfor er spillerne blevet evakueret i helikopter for at flyve henover over hele den planlagte rute, skriver RMC Sport og citerer en talsperson tæt på den argentinske præsident.

Claudio Tapia, præsident i Argentinas fodboldforbund, er rasende og undskylder på vegne af spillerne:

'Folk lader os ikke komme frem og hilse på alle de mennesker, der var ved Obelisken. De samme sikkerhedsfirmaer, som eskorterede os, ville ikke tillade os at komme videre'.

'Tusindvis af undskyldninger på vegne af alle VM-spillerne. En skam', skriver han.

På grund af menneskemængderne kørte bussen så langsomt, at den efter to timer kun havde tilbagelagt seks af de planlagte 30 kilometer.

Argentina-spilleren Enzo Fernandez har også delt et billede fra helikopterturen.

Det har været umuligt for Argentinas landshold at komme frem.
Det har været umuligt for Argentinas landshold at komme frem. Foto: TOMAS CUESTA
Vis mere

Regeringen i Argentina har erklæret tirsdag for national helligdag, og ifølge det tyske nyhedsbureau dpa har politiet vurderet, at fem millioner mennesker var taget til fest i hovedstadens gader.

Menneskemængderne betød, at byens metronet i løbet af dagen måtte lukke, ligesom store motorveje og indfaldsveje blev blokeret af mennesker.

Folk løb ganske enkelt rundt i gaderne og besteg lastbiler, vejskilte og lygtepæle for at få et glimt af den bus, der fragtede Lionel Messi og holdkammeraterne rundt.

Det var med andre ord ikke helt ufarligt. Videoer på sociale medier viser, hvordan mennesker forsøgte at springe ned i den åbne bus fra broer og lignende, og det var ikke alle, der ramte plet.

Argentina er blevet hyldet, lige siden de vandt VM-guld søndag.
Argentina er blevet hyldet, lige siden de vandt VM-guld søndag. Foto: TOMAS CUESTA
Vis mere

Det er endnu uvist, om der er tilskadekomne.

Argentinas landshold vandt VM-finalen over Frankrig søndag. Natten til tirsdag lokal tid kom spillerne hjem til Argentina og blev modtager i lufthavnen af tusindvis af fans.

Efter nogle timer på øjet stod spillerne op og genoptog festlighederne tirsdag middag lokal tid, og ekstasen lægger sig nok ikke lige foreløbig.