Han er en af de store stjerner på håndboldlandsholdet. Men Mads Mensah bærer også dagligt en anden stor hat. Familiefar.

Til daglig bor han i Flensborg med sin kone og tre børn, men livet på banen betyder også mange rejsedage og en del tid væk.

Mads Mensah svarer da også 'ja og nej', da han bliver spurgt, om det er svært at få det hele til at fungere.

»Når man ikke er der, er man der ikke. Jeg har heldigvis en kone, der har godt styr på det, vi har nogle forældre, vi også kan trække på, så hun har lidt hjælp. Vores ældste er trods alt kun tre, så det er tre ret små børn,« siger Mads Mensah.

Alligevel tror han faktisk, han har det nemmere, end hvis han for eksempel sad på kontor mandag til fredag.

»Jeg tror, og jeg bilder mig selv ind, at jeg har mere tid med mine børn, end hvis jeg arbejdede otte til fire og havde en almindelig arbejdskalender. Selvfølgelig er der tidspunkter, hvor jeg er væk, men generelt tror jeg, jeg har mere frihed og fritid til at ligge og lege på gulvet, end hvis jeg skulle suse hjem fra arbejde og hente dem sent, lave aftensmad … Jeg synes egentlig, jeg har et ret privilegeret forældreliv i forhold til det, der er normalen,« siger han.

Mads Mensah blev far første gang far til datteren Asta i marts 2019, kort tid efter VM-triumfen på hjemmebane. I august 2020 fik parret datteren Edit, og i august 2022 kom sønnen Aksel så til verden.

Og håndboldstjernen kan da også godt mærke det, når han er væk fra familien.

Mads Mensah Larsen er en af profilerne på landsholdet. Til hverdag er han også familiefar i Tyskland, hvor han bor med sin kone og deres tre børn.
Mads Mensah Larsen er en af profilerne på landsholdet. Til hverdag er han også familiefar i Tyskland, hvor han bor med sin kone og deres tre børn. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere


»Jeg savner dem helt vildt. Men det hjælper at vide, de har det godt, og der er nogen omkring dem, der vil dem lige så meget, som jeg selv vil. Og at jeg ikke skal høre på noget brok fra hjemmefronten. Så er det sjovt at være her, så længe jeg ved, de har det godt, er det egentlig okay,« siger Mads Mensah.

Han og familien har deres hverdag i det tyske, hvor Mads Mensah har boet siden 2014, hvor han skiftede til Rhein-Neckar Löwen. I 2020 gik turen så til Flensburg-Handewitt, men landsholdsspilleren afviser bestemt ikke, at fremtiden om nogle år kan være hjemme i Danmark.

»Det snakker vi lidt om en gang imellem. Børnene er stadigvæk så små, at det ikke er sådan, jeg akut tænker, vi skal hjem,« siger Mads Mensah, der har kontrakt indtil 2026.

Så indtil videre hedder det Tyskland, og så ser han på, hvordan det hele ser ud til den tid. Hvordan har kroppen det? Kan han overhovedet holde sit niveau? Det må tiden vise.

»Jeg har da måske en idé om, at når min ældste skal til at starte i skole, har jeg måske ikke lyst til, de skal flytte for meget rundt. Så gad jeg godt hjem og give dem en start, hvor man kan få sine venner i skolen og få lov at beholde dem. Der skal ens egne drømme og forhåbninger måske lidt i anden række,« siger Mads Mensah.

Han lægger ikke skjul på, at skulle det blive til dansk retur, er Aalborg et sted, han kunne se sig selv.

»Om det så kan flaske sig, kan jeg håbe, de har gang i et fantastisk projekt, og det ville kræve, man holder det niveau, man har, hvis det skal være interessant. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg har et godt forhold til både by og klub,« siger Mads Mensah.

Han taler løbende med direktør Jan Larsen, og skal de hjem en dag, bliver han nok også den første, han griber knoglen og ringer til.

Han understreger dog, det nok først bliver aktuelt i 2026, og »der kan ske mange ting indtil da«.

Og for ham handler det også om, at han kan blive ved at holde et højt niveau, da han gerne vil være med til at vinde ting.

»Jeg håber … det kan godt være, det ikke kan lykkes, men at jeg kan blive ved med at holde niveau. Jeg synes, der er ekstremt mange eksempler på, at folk, selvom de er ved at være i de sidste år, stadig kan holde sig skarpe og gode. Det håber jeg også, jeg selv kan lykkes med. Hvis jeg ikke kan det mere, kan man nok ikke være et sted, man kan vinde noget, og så er det nok også ved at være okay, det er slut. Det ligger heldigvis mange år ude i fremtiden, håber jeg,« siger Mads Mensah.