Det ligner en voldsom æra, som det danske herrelandshold har bevæget sig ind i.

Faktisk kan man ligefrem tale om det bedste landshold nogensinde.

Det mener i hvert fald søndagens store finalehelt Rasmus Lauge, som ellers har været en del af absurd gode landsholdstrupper igennem tiden.

»Jeg synes, det her landshold er det bedste, vi nogensinde har haft, hvis du ser på de spillere, der kommer ind og gør en forskel, og så de spillere, der ikke er med her,« lød det fra den 31-årige playmaker efter søndagens VM-triumf, inden han tilføjede:

Rasmus Lauge havde svært ved at tro det, da Danmark søndag vandt VM-finalen.
Rasmus Lauge havde svært ved at tro det, da Danmark søndag vandt VM-finalen. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Vi ved, hvad dem, der spiller, kan, men også alle dem, der står bag i kulissen … puha, der er godt nok meget kvalitet. Og der er mange, der sidder derhjemme, som er så gode.«

Den voldsomme bredde, som landstræner Nikolaj Jacobsen råder over, er da også det, der får landsholdsstjernen til at lægge hovedet på blokken og hæve søndagens guldhold op til noget helt, helt særligt.

»Det er det bedste landshold breddemæssigt, det vil jeg gerne sige. Også bedre end det, vi havde i 2019. Der var vi måske mere dominerende, men vi har nok flere verdensklassespillere nu,« forklarede Rasmus Lauge, da han mødte pressen efter finalesejren i Stockholm.

Danmark vandt søndag aften 34-29 over Frankrig i VM-finalen.

Dermed kunne de danske stjerner for tredje gang i træk lade sig hylde som nykårede verdensmestre.