At det danske håndboldlandshold potentielt skal rejse fra Stockholm til Gdansk for at spille VM-semifinale, vidste danskerne på forhånd, da både Sverige og Polen er værtsnationer ved slutrunden.

Alligevel kan det ende i et logistisk kaos, hvis Danmark går hele vejen til finalen, da rejsen dermed kan hedde Malmø, Stockholm, Gdansk, Stockholm.

Et kaos, som danskerne ikke må brokke sig over, hvis det står til Patrick Ekwall, der er journalist på den svenske avis Expressen.

»Danmark har siddet roligt og fint i Malmø, siden de tog den halve times rejse over broen til Sverige for at spille et verdensmesterskab,« skriver han i en klumme i mediet og fortsætter:

Der har i den grad været rødt og hvidt i Malmø det seneste stykke tid.
Der har i den grad været rødt og hvidt i Malmø det seneste stykke tid. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»De har spillet deres kampe på 'hjemmebane' foran 10.000 medrejsende danske fans, og nogle af de kampe kunne man have vundet med landstræneren, Nikolaj Jacobsen, i målet. Det føles ikke som om, de kommer ind i kvartfinalen som et udbrændt hold.«

Patrick Ekwall kalder de danske spillere, der har udtrykt sin utilfredshed med det potentielle logistiske kaos, for 'klynkere', og langer i den grad ud efter de danske håndboldherrer.

»Hold kæft, danskere,« lyder det klart fra den svenske journalist.

»Jeg er overbevist om, at Mikkel Hansen og co. kan klare to timers flyvning før deres semifinale efter en let kvartfinale mod svage Ungarn og efter at have levet det søde liv 'hjemme' i Malmø siden VM startede.«

Mon Mikkel Hansen og Simon Pytlick spejder efter et fly, der kan tage dem til Gdansk?
Mon Mikkel Hansen og Simon Pytlick spejder efter et fly, der kan tage dem til Gdansk? Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

B.T.s håndboldkommentator, Johnny Wojciech Kokborg, kan slet ikke forstå Ekwalls kritik af danskerne.

»Han får det til at lyde som om, der er nogen, der har et problem med, at Sverige spiller semifinalen i … Sverige. Det er vist lidt selvopfundet,« siger han og fortsætter:

»Og ja, Danmark har haft det godt i Malmø. Problemet er bare for Danmark – og desuden for Norge, Tyskland, Frankrig og Spanien, der spiller i Polen – at de ikke ved, hvor de skal hen, før efter Sveriges kvartfinale i aften. Det er elendig arrangeret og amatøragtigt.«

Om Danmark overhovedet skal til Gdansk – eller blive i Stockholm – bliver afgjort onsdag aften, når alle dagens kampe er færdigspillede.

»Nu skal Danmark jo først lige vinde over ‘svage’ Ungarn. Det fokus skulle svenskerne måske også have før egypterne,« afslutter B.T.s håndboldkommentator.

Kvartfinalen mod Ungarn starter klokken 18, og du kan naturligvis følge den før, under og efter lige her på bt.dk.