KOMMENTAR

Hva’ så nu, Danmark? Er det godt nu?

De to lidt frøkenfornærmede spørgsmål stillede den norske avis VG og avisens kommentator Trond Johannessen, efter Åge Hareides danske landshold tidligere på ugen ’kvallede sig videre’ til VMs 1/8-finaler.

Nordens bedste fodboldspiller er dansk. Han er en af dem, der skal løfte det danske spil op fra kedsommeligheden. Vis mere

Den store norske avis undrer sig bravt over, hvorfor danskerne ikke er ovenud begejstrede. For en norsk landstræner, for spillet under VM og for en plads blandt de bedste 16 nationer i verden.

”Men nu må det vel være godt? En 1/8-finale i VM er vel godt nok, selv for krævende danskere? Det er slet ikke sikkert.

Danskerne er morsomme og sprudlende, men de har også et solidt strejf af arrogance, når det kommer til fodbold. Danmark er kun med til sit femte VM, og de har ikke været i 1/8-finalen siden 2002. Alligevel snakker de som om, de er der i hver eneaste slutrunde,” skriver Trond Johannesen.

Så her kommer svaret: Vi danskere vil gerne både begejstre og begejstres. Og vi stiller måske større krav til, hvad vi frydes over, end I gør i den anden ende af Color Line-ruten.

Danskere vil gerne lege. Derfor er LEGO dansk, derfor er Michael Laudrup født på Frederiksberg i stedet for i Fredrikstad - og derfor er Christian Eriksen Nordens bedste fodboldspiller. Men Norge… Vi vil også gerne lege med jer!

For vi har en norsk landstræner – og ham er vi glade for. Præcis som vi er begejstrede over at stå i en 1/8-finale ved et VM. I ved, hvordan det er. I har jo prøvet det… En enkelt gang. For 20 år siden.

Åge Hareide er glad. Og det er Danmark også. Men derfor vil de fleste gerne se en brandkamp fra landsholdet og vores norske landstræner. Vis mere

I er måske glade for bare at få i pose. Men i Danmark vil vi gerne have både i pose og sæk. Vi vil vinde – og vi vil underholdes. For fodbold ER underholdning. Er det en arrogant og krævende holdning? Måske. Men det står jeg gerne på mål for. Hellere hige efter kreativitet, begejstring og glæde, end stille sig tilfreds med lange bolde til en to-meter-mand!

Nu står det danske landshold i en 1/8-finale. Vi er dér, men det har ikke været kønt på vejen dertil. Det har til gengæld været kedeligt og kynisk, men også klogt. Fra nu af må det også gerne være medrivende.

Så for at svare på spørgsmålet: Det er NÆSTEN godt nok, Norge!