Holland har åbnet VM perfekt med seks point efter to kampe og en flot målscore, som har sikret Louis van Gaals tropper det videre skridt fra de indledende puljekampe.

Onsdag blev det til en sejr på 3-2 over Australien, og efter 5-1 mod Spanien i den første kamp er tulipanlandet begyndt at drømme stort. Det fortæller den tidligere landsholdsspiller Jan Heintze, som til daglig bor i Holland og har kontor på storklubben PSV Eindhovens stadion.

- Folk hernede tror på, at Holland går hele vejen og vinder det hele. Sådan er fodbold for hollænderne. Men det kræver også held at vinde VM, og det havde Holland mod Australien, som inden den hollandske føring til 3-2 selv var tæt på at bringe sig foran, siger Jan Heintze.

Det var nemlig uhyre tæt på at blive alt andet end den forventede hollandske sejr. Godt nok kom favoritterne foran på et mål af Arjen Robben, men to australske mål gav bange anelser. Et af dem kom efter en fantastisk afslutning fra Tim Cahill, og ved det næste mål havde australierne det held, som Holland senere skulle udligne.

Et indlæg røg tilfældigvis op på hånden af Daryl Janmaat, og så fik australierne straffesparket, som Mile Jedinak sikkert eksekverede. Robin van Persie kunne dog kort efter udligne på en flot afslutning. Og her indtraf smilet fra fru Fortuna så på Holland. I stedet for at Australien på en kæmpe chance skulle komme på 3-2, tog indskiftede Memphis Depay chancen udefra, og et drop af målmanden Mathew Ryan sikrede hollandsk mål og sejr.

- Det viser bare, at landstræner Louis van Gaal har fået spillerne til at føle sig som en enhed, hvor alle kæmper for hinanden uafbrudt i 90 minutter. Og det er lige det, man ser mod Australien, selv om det var en rigtig svær kamp. På en eller anden måde tvinger Holland deres modstandere til at fejle, og det var en sejr værd, forklarer Jan Heintze.

Han peger på fem grunde til, at Holland nu kan løbe med det gyldne VM-trofæ.

- Som jeg nævnte, er enheden en af de vigtige ting. Det hollandske landshold tror på hinanden og har respekt for sidemanden, og når man har det, kan man flytte bjerge.

- Holdet er fit og kan spille fulde kampe på højt niveau, og der er ingen skader.

- Samtidig er der individuelle spillere i Arjen Robben og Robin van Persie, der kan afgøre enhver kamp på egen hånd. De har lige præcis de ekstra ting, der skal til. Det er meget vigtigt.

- Taktisk er Louis van Gaal meget skarp, og han analyserer modstanderne igen og igen for at stille med den startopstilling, der er god nok til at slå modstanderen.

- Til sidst har holdet i øjeblikket heldet i de vigtige situationer - om det så er foran målet, eller om det er dommeren, der tager beslutninger, der falder ud til fordel for Holland.

Som så ofte er der dog et men, pointerer Jan Heintze. Og det er, at hollænderne hurtigt kan føle sig flyvende på grund af den gode start ved VM i Brasilien.

- Da de begyndte VM i Sydafrika i 2010, var der ikke nogen, der troede på dem, og igen denne gang troede ingen på dem før slutrunden. Ikke en gang hollænderne selv i de sidste måneder. Men efter sejren over Spanien tror alle, at de går hele vejen. Det er det, jeg frygter mest for - nemlig at hollænderne bliver arrogante nu og regner med at vinde det hele. De skal altid føle sig som underdogs, og det er sådan, Holland er bedst. Det er farligt at overvurdere sig selv.

Holland nåede VM-finalen 2010, hvor det blev til nederlag til Spanien.