Danmark er ude af VM, men fremtiden ser ikke så dyster ud igen.

For Åge Hareide fik da vist, at han er klar til at spille på alle måder for at få et resultat - og på den måde have forvandlet lille Danmark til et turneringshold. Om to år er der EM, hvor der kan blive spillet på hjemmebane, og i kulissen sidder spillere som Pierre-Emile Højberg, Daniel Wass og Riza Durmisi klar, hvis Hareide ønsker at tilføje spillere fra nogle af verdens bedste ligaer.

Det bliver spændende at følge, og her er B.T.’s bud på, hvordan Åge Hareides landshold ser ud lige nu og frem mod EM i 2020.

Kasper Schmeichel i kampen mod Kroatien. Vis mere

Målmand

Kongen: Kasper Schmeichel, 31 år, Leicester

Prinsen: Frederik Rønnow, 25 år, Frankfurt

Klods-Hans: Jonas Lössl, 29 år, Huddersfield

- Målmandsposten giver helt sig selv. Det er helt utopi at tro, at nogen vil kunne overhale Kasper Schmeichel de næste par år. Her er en leder og en klassemålmand, som kan fortsætte sit niveau et par slutrunder endnu. Med Rønnow og Lössl har Hareide et målmandsteam, der vil hinanden det bedste.

Rasmus Nissen til træning med ligalandssholdet. Vis mere

Højre back

Kongen: Henrik Dalsgaard, 28 år, Brentford

Prinsen: Peter Ankersen, 27 år, FC København

Klods-Hans: Rasmus Nissen, 20 år, Ajax

- Dalsgaard er en Hareide-favorit, der giver muligheden for at slå den lange diagonal og lade ham vinde hovedstødsduellen. På denne position er Rasmus Nissen den mest spændende. Han kæmper for spilletid i Ajax, men får han det, kan han alt det, som Dalsgaard kan - og meget mere. Målfarlig, aggressiv og fysisk stærk.

Andreas Bjelland i kamp for landsholdet. Vis mere

Spillende midterforsvarer

Kongen: Andreas Bjelland, 29 år, kontraktfri

Prinsen: Mathias Zanka Jørgensen, 28 år, Huddersfield

Klods-Hans: Erik Sviatchenko, 26 år, FC Midtjylland

- Bjelland har længe været Hareides mand. Den kælne venstrefod kan det, som landstræneren vil have. Ramme medspillere fra mere end 30 meter. Zanka banker dog med sit VM voldsomt på, og pladsen ved siden af Kjær bliver den med allerstørst konkurrence på det danske landshold de kommende år.

Simon Kjær og Thomas Delaney under 1/8-finalen mellem Danmark og Kroatien på Nizhny Novgorod Stadium. Vis mere

Muskelmidterforsvarer

Kongen: Simon Kjær, 29 år, Sevilla

Prinsen: Jannik Vestergaard, 25 år, Gladbach

Klods-Hans: Frederik Sørensen, 26 år, FC Köln

- Kaptajnen er selvskrevet, men Vestergaard er den interessante her. Muskelmand er han, men samtidig en spillende forsvarer. Selvom to meter-manden endte uden VM-minutter har han stadig en stor stjerne på landsholdet, og med et muligt Premier League-skifte vil han kun banke endnu hårdere på - også som Kjær-makker.

Riza Durmisi ved det danske fodboldlandsholds pressemøde på Hotel Clarion mandag den 20 marts 2018. Vis mere

Venstre back

Kongen: Jens Stryger Larsen, 27 år, Udinese

Prinsen: Jonas Knudsen, 25 år, Ipswich

Klods-Hans: Riza Durmisi, 24 år, Lazio

- Vender Riza Durmisi tilbage? Det er det helt store spørgsmål. Skiftet til Lazio kan med lidt vind i ryggen gøre ham svær at komme udenom. Og i topform er Durmisi vel nok Danmarks bedste venstre back. Først skal der dog redes nogle tråde ud mellem Durmisi og Hareide. Og selv da vil Stryger være et stykke foran.

Andreas Christensen i VM-kampen mod Kroatien. Vis mere

Defensiv midtbane

Kongen: Andreas Christensen, 22 år, Chelsea

Prinsen: Lasse Schöne, 32 år, Ajax

Klods-Hans: Christian Nørgaard, 24 år, Brøndby

- ‘AC’ ligner en mand, der skal spille defensiv midt for Danmark, selvom han fortsætter i midterforsvaret for Chelsea. Det skyldes den store kvalitet i det danske midterforsvar og manglen på samme på den defensive midtbane. Men han kan løfte den rolle fantastisk med sin ro. Nørgaard får chancen i truppen nu.

Pierre-Emile Højbjerg tilbage i 2015, da han var en del af landsholdet. Vis mere

Boks til boks-midtbane

Kongen: Thomas Delaney, 26 år, Dortmund

Prinsen: Lukas Lerager, 24 år, Bordeaux

Klods-Hans: Pierre-Emile Højbjerg, 22 år, Southampton

- Mike Jensen kunne godt have været med i Åge Hareides trup for sidste gang med fravalget til VM-truppen. For Højbjerg virker til at have talt ud med Hareide, og når tiden frem mod EM er til det, vil Hareide nok spille Højbjerg ind i truppen igen. Måske endda som makker til Delaney og Eriksen i de rigtige kampe.

Danmarks Christian Eriksen og Kroatiens Mario Mandzukic under 1/8-finalen mellem Danmark og Kroatien på Nizhny Novgorod Stadium. Vis mere

Offensiv midtbane

Kongen: Christian Eriksen, 26 år, Tottenham

Prinsen: Mathias Jensen, 22 år, FC Nordsjælland

Klods-Hans: Daniel Wass, 29 år, Celta Vigo

- Eriksen? Han fortsætter bare som superstjernen på landsholdet - og der er jo ingen konkurrence. Men der skal stå reserver klar. Daniel Wass har gjort det svært for sig selv - om ikke umuligt - med sine beskyldninger mod DBU. Det er nok slut på landsholdet, mens det end ikke er begyndt for talentfulde Mathias Jensen.

Yussuf Poulsen i VM-kampen mod Kroatien. Vis mere

Højre kant

Kongen: Yussuf Poulsen, 24 år, RB Leipzig

Prinsen: Martin Braithwaite, 27 år, Middlesbrough

Klods-Hans: Robert Skov, 22 år, FC København

- Poulsen løftede sig ved VM. Målstimer kommer man næppe til at se fra ham, men alt det andet er vigtigt for Hareide. Braithwaite har internationalt snit over sine berøringer og kan være i spil til alle tre forreste pladser. Skov kommer næppe meget med, men han fik anerkendelse med udtagelsen til VM-bruttotruppen.

Jacob Bruun Larsen i en kamp for U21-landsholdet. Vis mere

Venstre kant

Kongen: Pione Sisto, 23 år, Celta Vigo

Prinsen: Viktor Fischer, 24 år, FC København

Klods-Hans: Jacob Bruun Larsen, 19 år, Dortmund

- Sisto kommer tilbage i form. Ingen tvivl om det. Og i form er han Danmarks næstbedste offensive kraft. Den helt store joker er unge Bruun Larsen. Enormt talent. Får han endelig lov at spille noget Bundesliga, kan han lynhurtigt spille sig ind i Hareides trup. For så har man pludselig en spiller med ekstraordinær flair.

Kasper Dolberg og Presnel Kimpembe ved VM. Vis mere

Angriber

Kongen: Nicolai Jørgensen, 27 år, Feyenoord

Prinsen: Kasper Dolberg, 20 år, Ajax

Klods-Hans: Kenneth Zohore, 24 år, Cardiff

- Vi må ikke glemme Cornelius her. Slet ikke! Han kan lige så godt overhale Jørgensen og Dolberg. Men Hareide ser et enormt lys i Dolberg, og det ville ikke overraske, hvis en kvalifikation skulle bruges til at spille Dolberg ind som absolut førstevalg. En angriber med stort internationalt potentiale.