Frustreret. Irriteret. Ked af det.

Følelserne sad uden på tøjet, da landstræner Kasper Hjulmand onsdag gik på podiet til pressemøde i Qatar, efter den vel nok største skuffelse i dansk landsholdsfodbold nogensinde.

For godt to uger, tre kampe og blot ét point efter Danmark ankom til Qatar, så kan Hjulmand smide et års forberedelse ud af vinduet.

»Jeg er kæmpe frustreret. Som landstræner har du så få kampe, og det er det, der er specielt ved at være det. Du er samlet så kort tid og så intenst, så man skal ramme det, når man endelig er samlet,« sagde Hjulmand og fortsatte:

Kasper Hjulmand og fodbolddirektør i DBU, Peter Møller, er torsdag til rådighed ved et pressemøde i Qatar.
Kasper Hjulmand og fodbolddirektør i DBU, Peter Møller, er torsdag til rådighed ved et pressemøde i Qatar. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Jeg har brugt et år af mit liv på at forberede det her. Vi vidste for et år siden, at vi skulle med til VM, og vi startede forberedelserne dagen efter. Jeg har – stort set – i alle mine vågne timer forsøgt at forberede mig så godt, jeg overhovedet kunne.«

Men trods et års forberedelser, hvor Hjulmand ikke har en finger at sætte på hverken stab eller spillere, så blev det som bekendt til et mere end skuffende VM-exit.

Og det tager landstræneren det fulde ansvar for – også selv om følelserne påvirkede Hjulmands evne til at analysere, hvorfor Danmark var så skidt kørende ved VM.

»Det er helt sikkert, at det er mit ansvar. Det er mit ansvar, at man rammer sit bedste niveau, når man kommer til en slutrunde. Det har vi ikke gjort.«

»Men den rationelle tankegang er der ikke lige nu. Nu er det frustrationer og følelserne er for store til at tænke helt klart. Men der er ingen tvivl om, at vi slet ikke ramte vores niveau. Der er ingen tvivl om, at vi ikke ramte præcis det udtryk og den kvalitet, vi ved, vi kan. Der er mange ingredienser i det.«

Han tilføjede desuden på pressemødet, at kampene mod Tunesien og Australien var under niveau, mens kampen mod Frankrig var godkendt uden at være storartet.