Lyt til artiklen

Dansk hovedpine.

For et par måneder siden havde Kasper Hjulmand et luksusproblem på den danske midtbane.

For Christian Nørgaard imponerede så kraftigt i Premier League, at landstræneren måtte overveje, om Brentford-spilleren skulle fortrænge Thomas Delaney fra den danske startopstilling.

I dag sidder Hjulmand med stadig med et problem – men det er ikke af luksus-slagsen.

For Thomas Delaney er ude af VM-slutrunden efter at være blevet skadet i premieren mod Tunesien. Og den naturlige afløser, Christian Nørgaard, har været skadet i flere måneder og mødt op til VM helt ude af kampform.

Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix
Vis mere

Og Brentford-profilen er ikke klar til at spille en hel kamp, afslører assistentlandstræner Morten Wieghorst.

»Det er nok tvivlsomt, at han kan spille 90 minutter lige nu. Men det har heller ikke været planen. Han har set stærk ud senest til træning i går. Han er en spiller, vi kan godt bruge – men ikke i 90 minutter. Han kan spille en del af kampen,« lyder det fra Morten Wieghorst.

»VI har lagt specifik en plan for ham. Som de fleste ved, har han ikke spillet så meget på de seneste måneder. Men vi har fulgt ham meget tæt – og det arbejde, de har gjort med ham i Brentford.«

I kampen mod Tunesien var det Mikkel Damsgaard, der afløste Thomas Delaney. Og det er også en mulighed i lørdagens kamp.

Også Christian Nørgaards holdkammerat i Brentford Mathias Jensen kan være i spil til den danske midtbane, når Danmark lørdag møder Frankrig i en VM-skæbnekamp.