Hvis du synes, fodboldkampene har varet særligt lange under VM, så er der noget om snakken.

Tillægstiden er nemlig blevet udvidet, hvorfor kampene er blevet historisk lange.

Seerne har bemærket det, og det er også noget, landsholdet ikke har kunnet undgå at have med i tankerne, fortæller landstræner Kasper Hjulmand ved fredagens pressemøde.

Men de mange minutter i tillægstiden er også kommet bag på spillerne, afslører Christian Eriksen ved selvsamme pressemøde.

»Vi vidste det ikke. Det har været helt nyt for os.«

»Jeg ved ikke, hvornår vi skulle have hørt det. Det har vi i hvert fald ikke, det fandt vi først ud af, da vi så kampene,« lyder det fra Christian Eriksen.

Under VM er der blevet lagt op til 15 minutter til i tillægstiden ved nogle af kampene.

De mange tillægsminutter skyldes et nyt tiltag fra FIFA.

FIFA har sat alt ind på at kompensere for den tid, hvor bolden ikke er i spil – og det tester man af ved denne slutrunde ved nøgternt at måle spildtiden ved skader, dødbolde, udskiftninger, VAR-tjek, og hvad man ellers kan komme på.

»I gennemsnit går ni minutter tabt på indkast og målspark. Så hvis vi ønsker mere aktiv spilletid, så skal vi være klar til at se denne mængde af tillægstid. Tænk, hvis der blev scoret tre mål i en halvleg, så ville man miste omkring 5-6 minutter på grund af jublen, og at kampen skal i gang igen,« sagde FIFAs dommerformand, Pierluigi Collina, ved et oplæg inden VM.

Kasper Hjulmand medgiver, at han ikke kan undgå at forholde sig til situationen i kampens hede.

»Det har været anderledes og har givet flere overvejelser. Eksempelvis når jeg skifter ud. Når vi nærmer os 90 minutter, kører vi det på sidste, men kampen kan nemt vare 10 minutter endnu.«

Den danske FIFA-dommer Jakob Kehlet har over for B.T. forklaret, at det er meget normalt, at der bliver prøvet nye tiltag af under VM. Den historie kan du læse mere om her.